Reseptit

Paahdetut perunanpuolikkaat

Paahdetut perunanpuolikkaat toimivat monen eri aterian lisukkeena tai esimerkiksi buffet-pöydän tarjottavana. Perunat maustetaan yrteillä, suolalla ja pippurilla.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 uuniperunaa
  • öljyä
  • yrttejä (esimerkiksi rosmariinia ja timjamia)
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

  1. Pese perunat hyvin ja halkaise ne pituussuunnassa.
  2. Tee perunoiden pintaan veitsellä viillot.
  3. Pane perunat leikkauspinta ylöspäin pellille. Pirskota pinnalle öljyä ja mausta perunat tuoreilla yrteillä, suolalla sekä pippurilla.
  4. Säädä uunin lämpö 175 asteeseen 20 minuutiksi, että perunat saavat kauniin, paahtuneen pinnan.
  5. Vähennä lämpöä tämän jälkeen ja jatka kypsentämistä 30–40 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.

Paahdetut perunanpuolikkaat sopivat hyvin vaikka Vorschmack à la Martan lisäkkeeksi.

X