Paahdetut perunanpuolikkaat
Paahdetut perunanpuolikkaat toimivat monen eri aterian lisukkeena tai esimerkiksi buffet-pöydän tarjottavana. Perunat maustetaan yrteillä, suolalla ja pippurilla.
Ainekset
- 4 uuniperunaa
- öljyä
- yrttejä (esimerkiksi rosmariinia ja timjamia)
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje
- Pese perunat hyvin ja halkaise ne pituussuunnassa.
- Tee perunoiden pintaan veitsellä viillot.
- Pane perunat leikkauspinta ylöspäin pellille. Pirskota pinnalle öljyä ja mausta perunat tuoreilla yrteillä, suolalla sekä pippurilla.
- Säädä uunin lämpö 175 asteeseen 20 minuutiksi, että perunat saavat kauniin, paahtuneen pinnan.
- Vähennä lämpöä tämän jälkeen ja jatka kypsentämistä 30–40 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
Paahdetut perunanpuolikkaat sopivat hyvin vaikka Vorschmack à la Martan lisäkkeeksi.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous