
Päärynächutney
Päärynächutney sopii linturuokien ja lihan kanssa. Tarjoa makeahko päärynächutney paahdetun maalaisleivän ja sinihomejuuston kanssa.
Ainekset
- 3 päärynää
- 4 salottisipulia
- 1 rkl rypsiöljyä
- 2 cm tuoretta inkivääriä
- 2 dl valkoviini- tai siideriviinietikkaa
- 2 kanelitankoa
- 3 tähtianista
- 1 pkt (330 g) hillo-marmeladisokeria
Valmistusohje
1. Pese ja kuori päärynät ja poista kanta ja siemenet. Kuori ja leikkaa sipulit päärynöiden kanssa kuutioksi. Nosta ainekset kattilaan ja raasta joukkoon inkivääri.
2. Lisää seokseen viinietikka, kanelitangot, tähtianikset ja sokeri. Anna seoksen kiehua hiljalleen noin 30 minuuttia tai kunnes seos on mukavan sakeaa.
3. Poista kanelitangot ja tähtianikset, ja purkita kuuma päärynächutney puhtaisiin kuumennettuihin lasipurkkeihin. Anna purkkien jäähtyä huoneenlämmössä. Säilytä purkit kylmässä.
Kommentit
Saman asian huomasin kans vasta kun ainekset jottilassa, mutta eipä reseptiä oltu keretty näköjään viidessä vuodessa korjata…
Kommentit
Ainesluettelossa on rkl öljyä, jota ei valmistusohjeessa näy. Ehkäpä päärynää ja sipulia paistetaa hetki öljyssä ja sitten lisätään inkiväääri, neste ja mausteet?
Saman asian huomasin kans vasta kun ainekset jottilassa, mutta eipä reseptiä oltu keretty näköjään viidessä vuodessa korjata…
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous