Reseptit

Pähkinäkeksit juustotarjottimelle

Suolaisen makeat, rapeat pähkinäkeksit sopivat juustotarjottimelle hyvin valkohomejuustojen makupariksi.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

18

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pähkinäkeksit

  • 1 pss (80 g) pekaanipähkinöitä
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 100 g kylmää voita
  • 1/2 dl fariinisokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1-2 rkl kylmää vettä

Valmistusohje

1. Rouhi pähkinät hienoksi. Paloittele voi kulhoon. Lisää vehnäjauhot, suola sekä sokeri. Nypi ainekset sekaisin ryynimäiseksi seokseksi. Lisää pähkinät ja sekoita. Mittaa taikinaan lopuksi vesi ja sekoita nopeasti.

2. Laita taikina kevyesti jauhotetun leivinpaperin päälle. Käännä puolet paperista päälle ja painele taikina levyksi. Anna taikinan olla jääkaapissa noin 1⁄2 tuntia.

3. Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen noin sentin paksuiseksi levyksi. Ota levystä piparkakkumuotilla keksejä. Halutessasi voit ripsauttaa keksien pinnalle vähän sormisuolaa.

4. Paista keksejä 175-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia.

5. Nosta pähkinäkeksit juustotarjottimelle yhdessä valkohomejuuston ja hedelmien kanssa.

Katso myös: Suolaisen makeat juustokeksit

Katso myös Kotiliesi.fi: Parmesaanijuusto-rosmariinikeksit

X