Paistettua lohta japanilaisen coleslaw’n kera
Kesäkaalista syntyy mahtava coleslaw pikana, koska ohuiksi suikaleiksi leikatun kaalin rakenne pehmenee mausteliemessä nopeasti. Riisiviinietikan voi korvata omenaviinietikalla.
Ainekset
- 500 g valkokaalia
- 2 porkkanaa
- 1 kevätsipuli
Marinadi:
- 3 rkl riisiviinietikkaa
- 2 rkl soijaa
- 1 rkl hunajaa
- 2 tl seesaminsiemenöljyä
Lisäksi:
- 4 lohimedaljonkia
- 2 rkl öljyä
- 1/2-1 tl suolaa
- 1 ruukku korianteria
Valmistusohje
1. Huuhtele valkokaali, poista kanta ja leikkaa kaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja leikkaa porkkana perunankuorimaveitsellä tai julienneveitsellä ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa kevätsipuli ohuiksi viipaleiksi.
2. Sekoita marinadin ainekset kannellisessa isossa rasiassa tai kulhossa. Lisää joukkoon kaali- ja porkkanasuikaleet sekä kevätsipulit. Ravistele sekaisin. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunnin. Ravistele kaalisalaattia maustumisen aikana muutaman kerran.
3. Pyyhi lohimedaljonkien pinta kuivaksi talouspaperilla. Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää pannulle kaksi lohimedaljonkia kerrallaan ja paista molemmin puolin 3–4 minuuttia. Mausta suolalla.
4. Hienonna korianteri. Lisää lohi-medaljonkien päälle. Tarjoile lisäksi japanilaista coleslaw-salaattia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous