
Paistetut porkkanat ja halloumi
Paistetut porkkanat maustetaan seesaminsiemenillä ja inkiväärillä. Ne maistuvat huikean hyviltä halloumin ja sitruunajogurtin kanssa.
Ainekset
Paistetut porkkanat
- 8 nippuporkkanaa
- 1 rkl seesam- tai rypsiöljyä
- 1 tl inkivääriä hienonnettuna
- 2 rkl seesaminsiemeniä
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 pkt (250 g) halloumijuustoa
Kastike
- 1 1/2 dl turkkilaista jogurttia
- 2 tl juoksevaa hunajaa
- 1 tl raastettua sitruunankuorta
- 2 rkl sitruunamehua
- 1/2 tl mustapippuria
- 1/4 tl suolaa
Valmistusohje
Paistetut porkkanat ja halloumi tehdään helposti näin:
1. Kuori ja halkaise porkkanat pitkittäin ja sivele pinta öljyllä. Paista porkkanoita joko grillipannulla tai parilalevyllä noin 5 minuuttia. Käännä paistamisen puolivälissä, ja ripottele porkkanoiden pinnalle seesaminsiemenet ja hienonnettu inkivääri. Mausta porkkanat sitruunamehulla.
2. Viipaloi halloumijuusto, ja paista viipaleita parilalevyllä pari minuuttia/puoli.
3. Mausta jogurtti hunajalla, sitruunankuorella, sitruunamehulla, pippurilla ja suolalla. Tarjoa paistetut porkkanat ja halloumi jogurttikastikkeen kera.
Katso myös: Paahdetut porkkanat
Katso myös Kotiliesi.fi: Chilipaahdetut porkkanat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous