Reseptit

Paistetut porkkanat ja halloumi

Paistetut porkkanat maustetaan seesaminsiemenillä ja inkiväärillä. Ne maistuvat huikean hyviltä hal­loumin ja sitruuna­jogurtin kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paistetut porkkanat

  • 8 nippuporkkanaa
  • 1 rkl seesam- tai rypsiöljyä
  • 1 tl inkivääriä hienonnettuna
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 pkt (250 g) halloumijuustoa

Kastike

  • 1 1/2 dl turkkilaista jogurttia
  • 2 tl juoksevaa hunajaa
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

Paistetut porkkanat ja halloumi tehdään helposti näin:

1. Kuori ja halkaise porkkanat pitkittäin ja sivele pinta öljyllä. Paista porkkanoita joko grillipannulla tai parilalevyllä noin 5 minuuttia. Käännä paistamisen puolivälissä, ja ripottele porkkanoiden pinnalle seesaminsiemenet ja hienonnettu inkivääri. Mausta porkkanat sitruunamehulla.

2. Viipaloi halloumijuusto, ja paista viipaleita parilalevyllä pari minuuttia/puoli.

3. Mausta jogurtti hunajalla, sitruunankuorella, sitruunamehulla, pippurilla ja suolalla. Tarjoa paistetut porkkanat ja halloumi jogurttikastikkeen kera.

Katso myös: Paahdetut porkkanat

Katso myös Kotiliesi.fi: Chilipaahdetut porkkanat

X