paahdetut porkkanat
Reseptit

Paahdetut porkkanat

Paahdetut porkkanat tarjoillaan Lähi-idästä tutun zhoug-kastikkeen sekä bulgurin kera. Voit säädellä kastikkeen tulisuutta chilin määrällä, mutta vähintään kevyt chilin potkaisu kuuluu kastikkeen luonteeseen.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

3

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paahdetut porkkanat

  • 2 nippua porkkanoita
  • 2 rkl öljyä
  • 1/2 tl hiutalesuolaa
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • 1 tl oreganoa
  • 1/2 tl timjamia
  • 1-2 rkl siirappia tai hunajaa

Zhoug-kastike

  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1-2 vihreää chiliä
  • 1 ruukku korianteria
  • 1/2 ruukku lehtipersiljaa
  • 1/2 tl juustokuminaa
  • 1/4 tl kardemummaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/2 tl sokeria
  • 2 rkl limetinmehua
  • 1/2 dl öljyä

Lisäksi

  • 2 dl bulguria
  • 2 rkl limetinmehua
  • lehtipersiljaa

Valmistusohje

Paahdetut porkkanat tehdään helposti näin:

1. Pese porkkanat, kuori halutessasi, puolita paksut porkkanat pitkittäin. Laita porkkanat uunivuokaan tai pellille leivinpaperin päälle. Sekoita mausteet ja seesaminsiemenet öljyyn. Levitä seos porkkanoiden pinnalle. Valuta päälle siirappi tai hunaja.

2. Paahda porkkanoita 225-asteisessa uunissa, kunnes ne ovat napakan kypsiä.

3. Kuori valkosipulinkynnet. Halkaise chili ja poista siemenet. Hienonna chili ja valkosipuli. Silppua yrtit hienoksi. Yhdistä kaikki kastikeaineet toisiinsa.

4. Keitä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta limettimehulla ja silputulla persiljalla. Tarjoa paahdetut porkkanat bulgurin ja zhoug-kastikkeen kanssa.

Saatat pitää myös muista paahdetuista juureksista tai paahdetuista kurpitsoista.

Katso myös: Herkulliset porkkanaruoat – valitse suosikkisi!

Katso myös Kotiliesi.fi: Porkkana värittää arkiaterian – ota herkulliset ohjeet

X