Paahdetut juurekset
Kuivatut yrtit ja tilkka siirappia tuovat uunijuuresten ihanan aromin esiin.
Ainekset
- 2 punajuurta
- 2 keltajuurta
- 2 porkkanaa
- 1/2 lanttu
Mausteseos
- 2 rkl siirappia
- 3 rkl öljyä
- 1–2 tl rakuunaa tai rosmariinia
- 1 tl sormisuolaa
Valmistusohje
Juurekset paahdetaan näin.
1. Keitä juurekset kuorineen suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi, punajuuri omassa kattilassaan. Kuori ja leikkaa juurekset reiluiksi lohkoiksi.
2. Mittaa mausteseoksen aineet kulhoon ja kääntele ensin keltajuuret, porkkanat ja lanttulohkot seoksessa. Toimi samoin punajuurilohkojen kanssa. Nostele juurekset uunivuokaan ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Katso myös: Rapeilla bataattiranskalaisilla kelpaa herkutella myös arkena
Katso myös Kotiliesi.fi: Joulupöydän juurekset – Kotilieden parhaat reseptit joulun juuresherkuista
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous