Reseptit

Paahdettu kurpitsa

Paahdettu kurpitsa on makeaa ja suussa sulavaa. Mausteinen ja paahdettu kurpitsa toimii loistavasti salaattina pinaatin ja vuohenjuuston kera. Voit myös tarjota lohkoja lisukkeena kala­-, kana­- ja liharuoille.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paahdettu kurpitsa

  • 600 g kurpitsaa lohkoina
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl ruokosokeria
  • 1/2 tl currya
  • 1/4 tl chilijauhetta
  • 1/2 tl kanelia
  • 1/2 tl juustokuminaa

Lisäksi

  • 50 g babypinaattia
  • 100 g vuohenjuustoa (esim St Maure)
  • 50 g paahdettuja pekaanipähkinöitä rouhittuina

Kastike

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1/2 tl hunajaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

Paahdettu kurpitsa tehdään helposti näin:

1. Levitä kurpitsalohkot leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Valuta päälle öljy.

2. Sekoita suola, sokeri, curry, chili, kaneli ja juustokumina keskenään. Hiero mausteseos ja öljy tasaisesti kurpitsalohkojen pintoihin.

3. Paahda lohkoja 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

4. Jaa lohkot lautasille ja lisää paloiteltu vuohenjuusto ja pinaatti. Ripottele päälle pekaanipähkinät.

5. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja viimeistele paahdettu kurpitsa kastikkeella.

Katso myös: Juuri nyt: kurpitsasta herkullista leipää, keittoa ja pastaa

Katso myös Kotiliesi.fi: Kurpitsa on syksyn suosikki – valmista siitä salaatti, keitto, focaccia tai mehevä piirakka kahvipöytään

X