Paahdettu kurpitsa
Paahdettu kurpitsa on makeaa ja suussa sulavaa. Mausteinen ja paahdettu kurpitsa toimii loistavasti salaattina pinaatin ja vuohenjuuston kera. Voit myös tarjota lohkoja lisukkeena kala-, kana- ja liharuoille.
Ainekset
Paahdettu kurpitsa
- 600 g kurpitsaa lohkoina
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1/2 tl suolaa
- 1 tl ruokosokeria
- 1/2 tl currya
- 1/4 tl chilijauhetta
- 1/2 tl kanelia
- 1/2 tl juustokuminaa
Lisäksi
- 50 g babypinaattia
- 100 g vuohenjuustoa (esim St Maure)
- 50 g paahdettuja pekaanipähkinöitä rouhittuina
Kastike
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 1/2 tl hunajaa
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Valmistusohje
Paahdettu kurpitsa tehdään helposti näin:
1. Levitä kurpitsalohkot leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Valuta päälle öljy.
2. Sekoita suola, sokeri, curry, chili, kaneli ja juustokumina keskenään. Hiero mausteseos ja öljy tasaisesti kurpitsalohkojen pintoihin.
3. Paahda lohkoja 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
4. Jaa lohkot lautasille ja lisää paloiteltu vuohenjuusto ja pinaatti. Ripottele päälle pekaanipähkinät.
5. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja viimeistele paahdettu kurpitsa kastikkeella.
Katso myös: Juuri nyt: kurpitsasta herkullista leipää, keittoa ja pastaa
Katso myös Kotiliesi.fi: Kurpitsa on syksyn suosikki – valmista siitä salaatti, keitto, focaccia tai mehevä piirakka kahvipöytään
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous