Reseptit

Palsternakkakeitto savustetun lohen kera

Teksti:
Jouni Flinkkilä
Kuvat:
Arto Wiikari

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • nokare voita
  • 400 g kuorittua palsternakkaa paloina
  • sipuli paloina
  • 2 isoa perunaa paloina
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 l kana- tai vasikanlientä
  • 3 dl kuohukermaa
  • suolaa, pippuria

savustettu lohi:

  • 1 l vettä
  • 100 g karkeaa merisuolaa
  • 400 g lohta

Valmistusohje

Palsternakkakeitto tarjotaan savustetun lohen kera.

Kuullota kattilassa kasviksia noin kymmenen minuuttia. Lisää viini ja hetken kuluttua liemi. Hauduta niin kauan, että kasvikset ovat ylikypsiä. Lisää kerma, soseuta, mausta.

Yhdistä vesi ja suola ja anna suolan liueta veteen. Leikkaa lohesta pieniä paloja. Laita palat suolaveteen noin viideksi minuutiksi. Nosta palat vedestä ja 
anna kuivahtaa. Savusta kalapaloja 5–6 minuuttia ja tarjoa kuuman keiton kanssa. Keiton joukkoon voi myös laittaa keitettyjä kasviksia.

Ohje: Tatu Lehtovaara

X