Palsternakkakeitto savustetun lohen kera
Ainekset
- nokare voita
- 400 g kuorittua palsternakkaa paloina
- sipuli paloina
- 2 isoa perunaa paloina
- 1 dl valkoviiniä
- 1 l kana- tai vasikanlientä
- 3 dl kuohukermaa
- suolaa, pippuria
savustettu lohi:
- 1 l vettä
- 100 g karkeaa merisuolaa
- 400 g lohta
Valmistusohje
Palsternakkakeitto tarjotaan savustetun lohen kera.
Kuullota kattilassa kasviksia noin kymmenen minuuttia. Lisää viini ja hetken kuluttua liemi. Hauduta niin kauan, että kasvikset ovat ylikypsiä. Lisää kerma, soseuta, mausta.
Yhdistä vesi ja suola ja anna suolan liueta veteen. Leikkaa lohesta pieniä paloja. Laita palat suolaveteen noin viideksi minuutiksi. Nosta palat vedestä ja
anna kuivahtaa. Savusta kalapaloja 5–6 minuuttia ja tarjoa kuuman keiton kanssa. Keiton joukkoon voi myös laittaa keitettyjä kasviksia.
Ohje: Tatu Lehtovaara
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous