Reseptit

Pannacottapiirakka

Pannacottapiirakka hurmaa kesäjuhlien kahvipöydässä ja sopii myös jälkiruoaksi. Koristele piiras erilaisilla marjoilla. Anna piirakan lämmetä hetki huoneenlämmössä ennen tarjoamista.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pannacottapiirakka, pohja:

  • 250 g kaura-, digestive- tai murokeksejä
  • 100 g voita
  • 150 g maitosuklaata

Täyte

  • 3 liivatelehteä
  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 rkl sitruunamehua
  • tuoreita marjoja

Valmistusohje

Pannacottapiirakka tehdään helposti näin:

1. Jauha keksit muruiksi joko käsin kaulimella painellen tai monitoimikoneella. Sulata voi mikrossa ja sekoita murusiin. Peitä suorakaiteen muotoisen (n. 25 x 35 cm) tai pyöreän (n. 26 cm) irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille. Anna pohjan kovettua jääkaapissa. Sulata suklaa ja levitä se pohjan päälle. Laita pohja jääkaappiin kovettumaan.

2. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja ota kattila pois levyltä. Puserra liivatelehdistä pois vesi ja liuota liivate kuumaan kermaan. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi. Lisää vaniljasokeri, turkkilainen jogurtti, sitruunan kuoriraaste ja sitruunamehu. Kaada kermaseos pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa ennen koristelua.

3. Irrota pannacottapiirakka varoen vuoasta tarjoiluvadille ja koristele tuoreilla marjoilla. Piiraan voi myös tarjota suoraan vuoasta.

Katso myös: Pannacotta-marjatorttu

Katso myös Kotiliesi.fi: Kesäinen marjatorttu

X