
Pannacottapiirakka
Pannacottapiirakka hurmaa kesäjuhlien kahvipöydässä ja sopii myös jälkiruoaksi. Koristele piiras erilaisilla marjoilla. Anna piirakan lämmetä hetki huoneenlämmössä ennen tarjoamista.
Ainekset
Pannacottapiirakka, pohja:
- 250 g kaura-, digestive- tai murokeksejä
- 100 g voita
- 150 g maitosuklaata
Täyte
- 3 liivatelehteä
- 4 dl kuohukermaa
- 1 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 1 rkl sitruunamehua
- tuoreita marjoja
Valmistusohje
Pannacottapiirakka tehdään helposti näin:
1. Jauha keksit muruiksi joko käsin kaulimella painellen tai monitoimikoneella. Sulata voi mikrossa ja sekoita murusiin. Peitä suorakaiteen muotoisen (n. 25 x 35 cm) tai pyöreän (n. 26 cm) irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille. Anna pohjan kovettua jääkaapissa. Sulata suklaa ja levitä se pohjan päälle. Laita pohja jääkaappiin kovettumaan.
2. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja ota kattila pois levyltä. Puserra liivatelehdistä pois vesi ja liuota liivate kuumaan kermaan. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi. Lisää vaniljasokeri, turkkilainen jogurtti, sitruunan kuoriraaste ja sitruunamehu. Kaada kermaseos pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa ennen koristelua.
3. Irrota pannacottapiirakka varoen vuoasta tarjoiluvadille ja koristele tuoreilla marjoilla. Piiraan voi myös tarjota suoraan vuoasta.
Katso myös: Pannacotta-marjatorttu
Katso myös Kotiliesi.fi: Kesäinen marjatorttu
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous