Reseptit

Pannukakku perunamuusista

Pannukakku perunamuusista häätää hävikin tehokkaasti ja maukkaasti. Täytteeseen voi hyödyntää monipuolisesti jääkaappiin jääneitä kasviksia, juureksia ja vaikkapa yrttejä. Jos kaipaat tuhdimpaa pannaria, voit lisätä pinnalle vielä kypsää lihaa, kalaa, sieniä tai kasviproteiinia.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pannukakku perunamuusista, pohja:

  • 5 dl perunamuusia (tai juuresmuusia)
  • 5 dl maitoa
  • 5 isoa kananmunaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Täyte

  • n. 500 g vihanneslaatikkoon unohtuneita kasviksia suikaleina
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl kuivattua yrttimausteseosta

Pinnalle

  • 100 g fetajuustoa tai juustonkannikoita raastettuna

Valmistusohje

Pannuakku perunamuusista leivotaan helposti näin:

1. Vispilöi perunamuusin joukkoon maito ja kananmunat. Lisää jauhot, öljy ja mausteet. Anna turvota vartin verran.

2. Suikaloi sillä välin kasvikset. Tähän käyvät hyvin hieman nahistuneetkin paprikat, kesäkurpitsa, purjo tai vaikkapa sipulit.

3. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja paista kasviksia pari kolme minuuttia. Mausta kevyesti suolalla, mustapippurilla ja yrttimausteella.

4. Kaada pannukakkutaikina leivinpaperilla vuorattuun isoon uunivuokaan.

5. Levitä kasvikset tasaisesti taikinalle.

6. Murenna pinnalle feta tai ripottele juustoraaste, myös molempia voi käyttää!

7. Paista pannaria 200-asteisessa uunissa 45–60 minuuttia niin, että pannari on keskeltäkin kiinteä

8. Jäähdytä hieman ja tarjoa pannukakku perunamuusista raikkaan salaatin kera.

Katso myös: Kasvispannari

Katso myös Kotiliesi.fi: Gluteeniton perunapannukakku

X