Reseptit

Panzanella-salaatti

Toscanalaisessa Panzanella-salaatissa on reilusti leipää, joka ensin paistetaan rapeaksi ja sitten se saa maustua ja pehmitä maukkaassa öljykastikkeessa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 paksua viipaletta maalaishiivaleipää
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 4 tomaattia
  • 1/2 kurkkua
  • 1 punasipuli
  • 50 g mustia oliiveja
  • 2 sellerinvartta

kastike:

  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • suolaa, mustapippuria
  • basilikanlehtiä

Valmistusohje

1. Paloittele leipä isohkoiksi paloiksi. Paista palat öljyssä rapeiksi.

2. Paloittele tomaatit, kurkku, suikaloi punasipuli ja viipaloi sellerinvarret. Pane kaikki ainekset kulhoon, kaada päälle kastike. Sekoita ja anna maustua jonkin aikaa. Koristele basilikanlehdillä.

X