
Panzanella-salaatti
Toscanalaisessa Panzanella-salaatissa on reilusti leipää, joka ensin paistetaan rapeaksi ja sitten se saa maustua ja pehmitä maukkaassa öljykastikkeessa.
Ainekset
- 4 paksua viipaletta maalaishiivaleipää
- 2 rkl oliiviöljyä
- 4 tomaattia
- 1/2 kurkkua
- 1 punasipuli
- 50 g mustia oliiveja
- 2 sellerinvartta
kastike:
- 4 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl viinietikkaa
- 1 murskattu valkosipulinkynsi
- 1 tl kuivattua oreganoa
- suolaa, mustapippuria
- basilikanlehtiä
Valmistusohje
1. Paloittele leipä isohkoiksi paloiksi. Paista palat öljyssä rapeiksi.
2. Paloittele tomaatit, kurkku, suikaloi punasipuli ja viipaloi sellerinvarret. Pane kaikki ainekset kulhoon, kaada päälle kastike. Sekoita ja anna maustua jonkin aikaa. Koristele basilikanlehdillä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous