Reseptit

Panzanella-salaatti

14.9.2014 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Toscanalaisessa Panzanella-salaatissa on reilusti leipää, joka ensin paistetaan rapeaksi ja sitten se saa maustua ja pehmitä maukkaassa öljykastikkeessa.

Ainekset

4 paksua viipaletta maalaishiivaleipää
2 rkl oliiviöljyä
4 tomaattia
1/2 kurkkua
1 punasipuli
50 g mustia oliiveja
2 sellerinvartta

kastike:

4 rkl oliiviöljyä
2 rkl viinietikkaa
1 murskattu valkosipulinkynsi
1 tl kuivattua oreganoa
suolaa, mustapippuria
basilikanlehtiä

Valmistusohje

1. Paloittele leipä isohkoiksi paloiksi. Paista palat öljyssä rapeiksi.

2. Paloittele tomaatit, kurkku, suikaloi punasipuli ja viipaloi sellerinvarret. Pane kaikki ainekset kulhoon, kaada päälle kastike. Sekoita ja anna maustua jonkin aikaa. Koristele basilikanlehdillä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *