Reseptit

Papu-sitruunapasta ja paahdettu myskikurpitsa

Papu-sitruunapasta on ruokaisa pasta, mutta myös silmänruokaa. Paahdettu myskikurpitsa tekee makuelämyksestä täydellisen.

Teksti:
Maija Silvennoinen
Kuvat:
Hanne Manelius

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paahdettu myskikurpitsa

  • 700 g myskikurpitsaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä
  • 2 tl hunajaa
  • 1/3 tl rouhittua mustapippuria
  • 1/4 tl suolaa

Papu-sitruunapasta

  • 1 sitruuna
  • 1 punasipuli
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tlk (230 g) mustapapuja
  • 400 g pastaa
  • 1 dl kurpitsansiemeniä

Valmistusohje

Paahdettu papu-sitruunapasta ja paahdettu myskikurpitsa tehdään helposti näin:

1. Laita uuni 200 asteeseen. Kuori ja leikkaa kurpitsa paloiksi. Hienonna valkosipulinkynnet. Levitä kurpitsat ja val-kosipulit uunivuokaan. Sekoita joukkoon öljy, hunaja, pippuri ja suola. Kypsennä uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.

2. Valuta pavut. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli öljyssä ja lisää sitruunamehu ja pavut. Mausta suolalla ja tarkista maku.

3. Keitä pasta ohjeen mukaan. Valuta pasta ja yhdistä kaikki ainekset. Viimeistele papu-sitruunapasta ripottelemalla pinnalle kurpitsansiemenet ja raastettu sitruunankuori.

Katso myös: Papu-perunasalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Kuivatut pavut sopivat myös herkkävatsaiselle – näin käsittelet ja keität pavut oikein

X