Papu-sitruunapasta ja paahdettu myskikurpitsa
Papu-sitruunapasta on ruokaisa pasta, mutta myös silmänruokaa. Paahdettu myskikurpitsa tekee makuelämyksestä täydellisen.
Ainekset
Paahdettu myskikurpitsa
- 700 g myskikurpitsaa
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 rkl öljyä
- 2 tl hunajaa
- 1/3 tl rouhittua mustapippuria
- 1/4 tl suolaa
Papu-sitruunapasta
- 1 sitruuna
- 1 punasipuli
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 tlk (230 g) mustapapuja
- 400 g pastaa
- 1 dl kurpitsansiemeniä
Valmistusohje
Paahdettu papu-sitruunapasta ja paahdettu myskikurpitsa tehdään helposti näin:
1. Laita uuni 200 asteeseen. Kuori ja leikkaa kurpitsa paloiksi. Hienonna valkosipulinkynnet. Levitä kurpitsat ja val-kosipulit uunivuokaan. Sekoita joukkoon öljy, hunaja, pippuri ja suola. Kypsennä uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
2. Valuta pavut. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli öljyssä ja lisää sitruunamehu ja pavut. Mausta suolalla ja tarkista maku.
3. Keitä pasta ohjeen mukaan. Valuta pasta ja yhdistä kaikki ainekset. Viimeistele papu-sitruunapasta ripottelemalla pinnalle kurpitsansiemenet ja raastettu sitruunankuori.
Katso myös: Papu-perunasalaatti
Katso myös Kotiliesi.fi: Kuivatut pavut sopivat myös herkkävatsaiselle – näin käsittelet ja keität pavut oikein
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous