Reseptit

Papu-perunasalaatti

Papu­-peruna­salaatti on ruokaisa sellaisenaan ja voit nauttia sen myös lisukkeena esimerkiksi paistetun broilerin tai kalan kanssa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Papu-perunasalaatti:

  • 4 isoa Rosamunda-perunaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 400 g vihreitä pitkiä papuja
  • 1 l vettä (+suolaa)
  • 200 g soijapapuja
  • 80 g tuoretta pinaattia

Kastike:

  • 3 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 tl hunajaa
  • (suolaa)

Viimeistelyyn:

  • 1 dl rouhittuja suolapähkinöitä

Valmistusohje

1. Pese perunat ja leikkaa ne paksuiksi viipaleiksi.

2. Sekoita kulhossa viipaleisiin oliiviöljy, suola, mustapippuri ja oregano.

3. Kaada perunaviipaleet leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paahda perunoita 225-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

4. Kiehauta suolalla maustettu vesi ja keitä vihreitä pitkiä papuja noin 4 minuuttia. Valuta pavut lävikössä ja lisää ne perunoiden kanssa uunipellille. Lisää myös soijapavut ja anna pellin olla vielä uunissa noin 5 minuuttia.

5. Sekoita kastikkeen ainekset.

6. Lusikoi perunat ja pavut vadille ja ripottele joukkoon pinaatti. Valuta päälle kastike ja viimeistele suolapähkinöillä.

X