Papu-perunasalaatti
Papu-perunasalaatti on ruokaisa sellaisenaan ja voit nauttia sen myös lisukkeena esimerkiksi paistetun broilerin tai kalan kanssa.
Ainekset
Papu-perunasalaatti:
- 4 isoa Rosamunda-perunaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 1 tl kuivattua oreganoa
- 400 g vihreitä pitkiä papuja
- 1 l vettä (+suolaa)
- 200 g soijapapuja
- 80 g tuoretta pinaattia
Kastike:
- 3 rkl seesamiöljyä
- 2 rkl riisiviinietikkaa
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 rkl soijakastiketta
- 2 tl hunajaa
- (suolaa)
Viimeistelyyn:
- 1 dl rouhittuja suolapähkinöitä
Valmistusohje
1. Pese perunat ja leikkaa ne paksuiksi viipaleiksi.
2. Sekoita kulhossa viipaleisiin oliiviöljy, suola, mustapippuri ja oregano.
3. Kaada perunaviipaleet leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paahda perunoita 225-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.
4. Kiehauta suolalla maustettu vesi ja keitä vihreitä pitkiä papuja noin 4 minuuttia. Valuta pavut lävikössä ja lisää ne perunoiden kanssa uunipellille. Lisää myös soijapavut ja anna pellin olla vielä uunissa noin 5 minuuttia.
5. Sekoita kastikkeen ainekset.
6. Lusikoi perunat ja pavut vadille ja ripottele joukkoon pinaatti. Valuta päälle kastike ja viimeistele suolapähkinöillä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous