Reseptit

Papu-perunasalaatti

17.1.2020 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Papu­-peruna­salaatti on ruokaisa sellaisenaan ja voit nauttia sen myös lisukkeena esimerkiksi paistetun broilerin tai kalan kanssa.

Ainekset

Papu-perunasalaatti:

4 isoa Rosamunda-perunaa
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 tl kuivattua oreganoa
400 g vihreitä pitkiä papuja
1 l vettä (+suolaa)
200 g soijapapuja
80 g tuoretta pinaattia

Kastike:

3 rkl seesamiöljyä
2 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl sitruunamehua
2 rkl soijakastiketta
2 tl hunajaa
(suolaa)

Viimeistelyyn:

1 dl rouhittuja suolapähkinöitä

Valmistusohje

1. Pese perunat ja leikkaa ne paksuiksi viipaleiksi.

2. Sekoita kulhossa viipaleisiin oliiviöljy, suola, mustapippuri ja oregano.

3. Kaada perunaviipaleet leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paahda perunoita 225-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

4. Kiehauta suolalla maustettu vesi ja keitä vihreitä pitkiä papuja noin 4 minuuttia. Valuta pavut lävikössä ja lisää ne perunoiden kanssa uunipellille. Lisää myös soijapavut ja anna pellin olla vielä uunissa noin 5 minuuttia.

5. Sekoita kastikkeen ainekset.

6. Lusikoi perunat ja pavut vadille ja ripottele joukkoon pinaatti. Valuta päälle kastike ja viimeistele suolapähkinöillä.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme