Papusalaattia ja paistettua siikaa
Paistetun siian kanssa tarjottavassa salaatissa on sekä valmista papusekoitusta että maukkaita edamame-soijapapuja. Mausta salaatti reippaasti sitruunalla, tillillä ja valkosipulilla.
Ainekset
- 500-600 g suomustettua, nahallista siikafileetä
- 1/2 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
- 2 tl voi-öljyseosta
Salaatti:
- 1 prk (285 g) papusekoitusta
- 150 g edamame-soijapapuja (pakaste)
- 3 keitettyä perunaa
- pala kurkkua
- pala paprikaa
- 1-2 kevätsipulia
- 3 rkl silputtua tilliä
Kastike:
- 3 rkl öljyä
- 1/2 sitruunan mehu
- 1/2 rkl valkoviinietikkaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
1. Keitä ja jäähdytä perunat. Keitä edamamepapuja 3–4 minuuttia. Huuhtaise pavut siivilässä kylmällä vedellä. Huuhdo myös purkkipavut siivilässä.
2. Kuutioi kurkku, paprika ja perunat. Viipaloi kevätsipulit ja silppua tilli. Sekoita salaattiainekset keskenään kulhossa ja kaada päälle kastike. Anna maustua jonkin aikaa.
3. Nypi siikafileistä pois ruodot, leikkaa fileet annospaloiksi, mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna isolla pannulla voi-öljyseos. Pane kalapalat nahkapuoli alaspäin pannulle ja paista pari minuuttia. Käännä palat ja paista hetki. Nosta kala suoraan pannulta lautasille.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous