Reseptit

Papusalaattia ja paistettua siikaa

Paistetun siian kanssa tarjottavassa salaatissa on sekä valmista papusekoitusta että maukkaita edamame-soijapapuja. Mausta salaatti reippaasti sitruunalla, tillillä ja valkosipulilla.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500-600 g suomustettua, nahallista siikafileetä
  • 1/2 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 2 tl voi-öljyseosta

Salaatti:

  • 1 prk (285 g) papusekoitusta
  • 150 g edamame-soijapapuja (pakaste)
  • 3 keitettyä perunaa
  • pala kurkkua
  • pala paprikaa
  • 1-2 kevätsipulia
  • 3 rkl silputtua tilliä

Kastike:

  • 3 rkl öljyä
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1/2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Keitä ja jäähdytä perunat. Keitä edamamepapuja 3–4 minuuttia. Huuhtaise pavut siivilässä kylmällä vedellä. Huuhdo myös purkkipavut siivilässä.

2. Kuutioi kurkku, paprika ja perunat. Viipaloi kevätsipulit ja silppua tilli. Sekoita salaattiainekset keskenään kulhossa ja kaada päälle kastike. Anna maustua jonkin aikaa.

3. Nypi siikafileistä pois ruodot, leikkaa fileet annospaloiksi, mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna isolla pannulla voi-öljyseos. Pane kalapalat nahkapuoli alaspäin pannulle ja paista pari minuuttia. Käännä palat ja paista hetki. Nosta kala suoraan pannulta lautasille.

X