Parsa-porkkanasalaatti ja tilli-jogurttikastiketta
Keväinen salaatti esimerkiksi pääsiäispöytään tehdään parsasta ja porkkanasta. Raikas jogurttikastike maustetaan tillillä ja sitruunalla.
Ainekset
- 1 nippu vihreää parsaa
- 400 g kapeita porkkanoita
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl voita
- 150 g kypsiä vihreitä linssejä
- 1 sitruunan raastettu kuori
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 2 rkl paahdettuja mantelilastuja
Kastike:
- 2 dl maustamatonta jogurttia
- 1 sitruunan mehu
- 2 rkl tuoretta tilliä
- 2 tl hunajaa
Valmistusohje
1. Huuhtele parsat ja leikkaa tyvestä pois 2–3 sentin pala. Halkaise parsat pituussuunnassa. Huuhtele ja kuori porkkanat ja halkaise myös ne.
2. Kuumenna öljy ja voi isolla paistinpannulla. Paahda parsoja ja porkkanoita noin kolme minuuttia. Kääntele joukkoon kypsät linssit ja sitruunan raastettu kuori. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
3. Nostele salaatti vadille ja ripottele pinnalle mantelilastut.
4. Sekoita jogurttikastikkeen aineet kulhossa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous