Reseptit

Parsa-porkkanasalaatti ja tilli-jogurttikastiketta

Keväinen salaatti esimerkiksi pääsiäispöytään tehdään parsasta ja porkkanasta. Raikas jogurttikastike maustetaan tillillä ja sitruunalla.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 400 g kapeita porkkanoita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl voita
  • 150 g kypsiä vihreitä linssejä
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 2 rkl paahdettuja mantelilastuja

Kastike:

  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 rkl tuoretta tilliä
  • 2 tl hunajaa

Valmistusohje

1. Huuhtele parsat ja leikkaa tyvestä pois 2–3 sentin pala. Halkaise parsat pituussuunnassa. Huuhtele ja kuori porkkanat ja halkaise myös ne.

2. Kuumenna öljy ja voi isolla paistinpannulla. Paahda parsoja ja porkkanoita noin kolme minuuttia. Kääntele joukkoon kypsät linssit ja sitruunan raastettu kuori. Mausta suolalla ja mustapippu­rilla.

3. Nostele salaatti vadille ja ripottele pinnalle mantelilastut.

4. Sekoita jogurttikastikkeen aineet kulhossa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

X