Reseptit

Passionhedelmä-maitosuklaatorttu

Passionhedelmän kirpeys ja suklaan tummuus toimivat yhdessä loistavasti. Valmis passionhedelmä-maitosuklaatorttu koristellaan vielä vadelmilla ja rapeilla kauralastuilla.

Teksti:
Raija Uljas

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mantelimarengit:

  • 5 valkuaista
  • 100 g (1,2 dl) sokeria
  • 240 g mantelijauhetta
  • 250 g (4,2 dl) tomusokeria

täyte:

  • 2.5 dl kuohukermaa
  • 200 g (2 dl) sokeria
  • 1 dl soseutettua passionhedelmää
  • 2.5 dl ranskankermaa

kuorrutus:

  • 4 dl kuohukermaa
  • 400 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 65 %)

koristeeksi:

  • vadelmia ja rapeita ohuita lastuja, esim. kauralastuja

Valmistusohje

Passionhedelmä-maitosuklaatortun reseptillä valmistat 3-4 torttua, joista riittää noin 20 annokseen.

Vaahdota marenkeja varten sokeri ja valkuaiset. Siivilöi mantelijauhe-tomusokeriseos joukkoon.

Levitä seos leivinpaperille 15 x 40 cm:n levyiksi. Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes pohjat ovat rapeita. Taikinasta tulee 6–8 levyä eli 3–4 torttua. Pohjat voi tehdä hyvissä ajoin ja säilyttää kuivassa ilmavassa paikassa.

Kiehauta passionhedelmistä tehty sose, kerma ja sokeri. Lisää joukkoon ranskankerma. Sulata maitosuklaa ja sekoita passionseokseen. Anna täytteen jäähtyä. Levitä täyte ohuiksi kerroksiksi mantelimarenkien väliin niin, että päällimmäiseksi jää täytettä.

Kuorrutus: Kiehauta kerma ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoita tasaiseksi ja levitä täyte tasaisesti tortun päälle. Koristele torttu vadelmilla ja rapeilla ohuilla lastuilla, esimerkiksi kauralastuilla.

X