21.8.2012

Pastaa gorgonzolakastikkeessa

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Yksinkertainen ja helppo pastaresepti, joka toimii. Salvia ja basilika antavat kermaiselle gorgonzolapastalle hienon makusäväyksen. Resepti on alunperin helsinkiläisen ravintola Coman keittiöstä.

Ainekset

400 g tuorepastaa
1 rkl oliiviöljyä
2 dl kuohukermaa
1 dl valkoviiniä
2 rkl silputtua salviaa ja basilikaa
200 g gorgonzolaa
suolaa
mustapippuria

Valmistusohje

1. Kaada kerma ja viini kattilaan, keitä pari minuuttia. Lisää sekaan juusto ja yrtit. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.

2. Kypsennä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsä pasta ja pane takaisin kattilaan. Pöyhi sekaan oliiviöljy. Annostele pasta kuumille syville lautasille. Kaada päälle kastike, raasta pinnalle parmesaania.

3. Pyöräytä mausteeksi vielä vähän mustapippuria.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi