Reseptit 25.7.2016

Peruna-pekoni-hernesalaatti

Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Jarmo Wright/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Grillaa peruna-pekoni-hernesalaatin lisukkeeksi erilaisia maistuvia makkaroita.

Ainekset

1 pkt pekonia
700 g keitettyjä uusia perunoita
2-3 kesäsipulia
2 avomaankurkkua
200 g tuoreita herneitä (tai pakasteherneitä)
kourallinen rucolaa

Kastike

3 rkl majoneesia
1 dl turkkilaista jogurttia
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl Dijon-sinappia
suolaa ja mustapippuria
ripaus sokeria
3 rkl hienonnettua ruohosipulia
3 rkl kapriksia

Valmistusohje

1. Sekoita ensin kastikkeen ainekset kulhossa ja laita jääkaappiin tekeytymään.

2. Suikaloi pekoni, viipaloi perunat ja hienonna sipulit varsineen. Kuori kurkut ja paloittele ne.

3. Laita pekonisuikaleet isolle paistinpannulle tai muurikalle paistumaan. Kun pekoni alkaa ruskistua ja rapeutua lisää pannulle perunat ja sipulit. Paista aineksia välillä käännellen niin, että perunat saavat väriä. Lisää sitten herneet ja anna niiden kuumentua. Nosta pannu sivuun ja kääntele joukkoon kurkkupalat ja rucola.

4. Jaa salaatti lautasille ja viimeistele kastikkeella.

Lisää maukkaita perunasalaatteja:

peruna-vuohenjuustosalaatti

Peruna-vuohenjuustosalaatti

966395-makkaraa_perunasalaattia.jpg

Perunasalaatti ja grillimakkarat

parsa-perunasalaatti

Parsa-perunasalaatti

Kotiliesi.fi: Papu-peruna-kalkkunasalaatti

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi