Reseptit

Perunapihvit

Perunapihvit saavat makua paistetusta pekonista.

Teksti:
Leena Valta

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 0.5 kg jauhoisia perunoita (esim. Rosamunda)
  • 50 g silputtua pekonia (rasvaa 17%)
  • 2 sipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 100 g murennettua salaatti- tai vuohenjuustoa (rasvaa 10 %)
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 muna
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 dl ruiskorppujauhoja
  • 0.5 dl juoksevaa margariinia

Valmistusohje

 

  1. Keitä pestyt perunat kuorineen. Kuori perunat kuumina ja hienonna perunansurvimella tai haarukalla.
  2. Kuullota silputtu sipuli paistinpannulla pehmeäksi, siirrä pois pannulta ja ruskista sitten pekoni. Sekoita pekoni, sipuli ja valkosipuli sekä murennettu vuohenjuusto perunasoseeseen. Sekoita ja anna seoksen jäähtyä. Lisää muna ja mausta seos.
  3. Muotoile seoksesta noin 16 pihviä ja kääntele ne korppujauhoissa. Paista pihvit rasvassa teflonpannulla.
X