Reseptit

Pestolla maustettu tomaatti-mozzarellapiirakka

Lasi viiniä tai kuppi teetä. Tämä pikkusuolainen täydentää arjen hemmotteluhetket.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja

  • 1 pkt (400 g) pakastepiirakkataikinaa

Täyte

  • 2.5 rkl pestoa
  • 200 g mozzarellaa viipaleina
  • 4 tomaattia viipaleina
  • pinjansiemeniä
  • basilikaa
  • rucolaa

Valmistusohje

Pestolla maustettu tomaatti-mozzarellapiirakka sopii nautittavaksi salaatin ja lempiviinin kanssa tai teehetken suolapalana.

1. Sulata taikina ja painele se piirakkavuoan pohjaan ja reunoille. Tue reunat foliolla, etteivät ne valu alas.
2. Pistele pohja ja paista sitä 200 asteen uuninlämmössä noin 15 minuuttia.
3. Levitä pesto sekä mozzarella-ja tomaattiviipaleet esipaistetun pohjan päälle. Ripottele pinnalle pinjansiemenet. Jatka paistamista noin 15 minuuttia.
4. Ripottele päälle tuoretta basilikaa ja rucolaa.

X