Reseptit

Pienet viikuna-juustopiiraat

30.12.2019 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Suolaisen makeat viikunapiiraat syntyvät kädenkäänteessä valmiista voitaikinalevyistä. Tarjoa somat pikkupiiraat talven juhlissa.

Ainekset

Viikuna-juustopiiraat:

1 pkt pakastevoitaikinalevyjä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl hienonnettua tuoretta salviaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
ripaus cayennepippuria
1 rkl hunajaa
4-5 tuoretta viikunaa

Valmistusohje

1. Sulata voitaikinalevyt ja ota niistä muotilla pieniä pyöreitä pohjia. Nosta pohjat leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

2. Sekoita tuorejuuston joukkoon salvia, suola, mustapippuri, cayennenpippuri sekä hunaja. Lusikoi juustoseos voitaikinapohjille ja tasoita hieman.

3. Leikkaa viikunat ohuiksi viipaleiksi ja asettele juustotäytteen päälle.

4. Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Jäähdytä hieman.

5. Viimeisstele hunajatilkalla ja mustapippurilla.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme