Reseptit

Pienet viikuna-juustopiiraat

Suolaisen makeat viikunapiiraat syntyvät kädenkäänteessä valmiista voitaikinalevyistä. Tarjoa somat pikkupiiraat talven juhlissa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Viikuna-juustopiiraat:

  • 1 pkt pakastevoitaikinalevyjä
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 rkl hienonnettua tuoretta salviaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus cayennepippuria
  • 1 rkl hunajaa
  • 4-5 tuoretta viikunaa

Valmistusohje

1. Sulata voitaikinalevyt ja ota niistä muotilla pieniä pyöreitä pohjia. Nosta pohjat leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

2. Sekoita tuorejuuston joukkoon salvia, suola, mustapippuri, cayennenpippuri sekä hunaja. Lusikoi juustoseos voitaikinapohjille ja tasoita hieman.

3. Leikkaa viikunat ohuiksi viipaleiksi ja asettele juustotäytteen päälle.

4. Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Jäähdytä hieman.

5. Viimeisstele hunajatilkalla ja mustapippurilla.

X