Reseptit

Porsaanfileepihvit ja kasvishöystö

Tarjoa porsaanfileepihvit maukkaan kasvishöystön kera.

Teksti:
Soili Soisalo

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g porsaanfileepihvejä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl soijakastiketta
  • 0.5 tl rouhittua pippuria

Höystö

  • 1-2 paprikaa
  • 1 pienehkö munakoiso
  • 1 pienehkö kesäkurpitsa
  • 1-2 sellerinvartta
  • 200 g tomaatteja
  • 1 sipuli
  • 1 rkl rusinoita
  • 1-2 rkl vettä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 kanelitanko
  • 0.5 dl vihreitä kivettömiä oliiveja
  • 0.5 dl kapriksia
  • 0.5 rkl sokeria
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa

Valmistusohje

1. Puhdista ja kuutioi höystön kasvikset, kuori ja pilko sipuli. Pane rusinat veteen turpoamaan.

2. Kuullota sipuli öljyssä, lisää muut kasvikset vähitellen, lisää myös kanelitanko, pilkotut oliivit, kaprikset, rusinat liemineen, sokeri ja balsamietikka.

3. Anna höystön hautua miedolla lämmöllä kannen alla ja paista pihvit kuumalla pannulla öljyssä 2-4 minuuttia molemmin puolin.

4. Mausta pihvit, tarkista höystön kypsyys ja maku ja tarjoa ruoka leivän tai perunasoseen kera.

Vinkki: Jos käytät porsaanfileepihvejä, joissa on mukana paistonappi, kypsennä ne pakkauksen ohjeen mukaan ja mausta napilla.

1500 kJ (360 kcal)/1 annos

X