Reseptit

Punaherukkapiirakka

Maailman paras punaherukkapiirakka maistuu jäätelön kanssa. Piiras on superhelppo tehdä: taikinaa ei vatkata, sekoittaminen riittää.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura RIihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Punaherukkapiirakka

  • 50 g voita
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl punaherukoita (osa voi olla mustaherukoita)
  • 1-2 rkl sokeria

Pinnalle

  • tomusokeria

Valmistusohje

Punaherukkapiirakka tehdään helposti näin:

1. Sulata voi. Sekoita kulhossa muna, sokerit ja kerma. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Kääntele lopuksi voisula taikinaan.

2. Kaada taikina voideltuun piirasvuokaan (halkaisija 22 cm). Lisää pinnalle herukat ja ripottele päälle sokeria.

3. Paista piirasta 200-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia. Ota punaherukkapiirakka uunista, kun se on keskeltä juuri ja juuri kypsynyt. Viimeistele jäähtynyt piirakka halutessasi tomusokeri- vesikuorrutteella tai pelkällä tomusokerilla.

Katso myös: Herukka-kookospiirakka

Katso myös Kotiliesi.fi: Punaherukka-masariinipiirakka

X