Punaherukkapiirakka
Maailman paras punaherukkapiirakka maistuu jäätelön kanssa. Piiras on superhelppo tehdä: taikinaa ei vatkata, sekoittaminen riittää.
Ainekset
Punaherukkapiirakka
- 50 g voita
- 1 kananmuna
- 1 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 dl kuohukermaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 dl vehnäjauhoja
- 3 dl punaherukoita (osa voi olla mustaherukoita)
- 1-2 rkl sokeria
Pinnalle
- tomusokeria
Valmistusohje
Punaherukkapiirakka tehdään helposti näin:
1. Sulata voi. Sekoita kulhossa muna, sokerit ja kerma. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Kääntele lopuksi voisula taikinaan.
2. Kaada taikina voideltuun piirasvuokaan (halkaisija 22 cm). Lisää pinnalle herukat ja ripottele päälle sokeria.
3. Paista piirasta 200-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia. Ota punaherukkapiirakka uunista, kun se on keskeltä juuri ja juuri kypsynyt. Viimeistele jäähtynyt piirakka halutessasi tomusokeri- vesikuorrutteella tai pelkällä tomusokerilla.
Katso myös: Herukka-kookospiirakka
Katso myös Kotiliesi.fi: Punaherukka-masariinipiirakka
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous