herukka-kookospiirakka
Reseptit

Herukka-kookospiirakka

Tässä maukkaassa jälki­ruokapiirakassa kookoksen täyteläinen makeus kesyttää hapokkaan herukan. Mukaan sopii loraus kinuskikastiketta.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pkt pakastemurotaikinaa

TÄYTE

  • 1/2 l punaherukoita
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 1/2 rkl perunajauhoja
  • 2 dl kookoskermaa
  • 1 kananmuna
  • 2 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

1. Painele sulatettu murotaikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

2. Sekoita kulhossa punaherukoiden joukkoon sokeri, johon on sekoitettu perunajauhot. Kaada marjat piirakkapohjalle.

3. Vispilöi kookoskerman joukkoon kananmuna ja vaniljasokeri. Kaada seos marjojen päälle ja paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Jäähdytä piirakka kokonaan ennen tarjoilua. Piirakan täyte on uunista otettaessa vielä keskeltä kostean oloinen. Piirakka on hyvä valmistaa edellisenä päivänä.

4. Ripottele pinnalle kookoshiutaleet ja tarjoile kinuskikastikkeen kera.

X