Reseptit

Punajuuri-sinihomejuustokeitto

Punajuuri-sinihomejuustokeitto on sopivan kevyt illallinen, jossa juureksen makeus yhdistyy ihanan suolaisen ytimekkääseen juustoon.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g punajuuria
  • 1 Rosamunda-peruna
  • 1 sipuli
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 l hyvää kasvislientä tai vettä
  • 75 g sinihomejuustoa
  • (ripaus suolaa)
  • ripaus mustapippuria
  • 1 dl tuoretta persiljaa

pinnalle:

  • 1 dl kurpitsansiemeniä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • ripaus currya
  • ripaus kurkumaa
  • 1 tl unikonsiemeniä
  • ripaus suolaa ja sokeria

Valmistusohje

Punajuuri on monikäyttöinen juurikas. Siitä syntyy vaikkapa tämä maukas punajuuri-sinihomejuustokeitto.

1. Kuori ja lohko punajuuret sekä peruna. Hienonna sipuli. Kuumenna rypsiöljy kattilassa ja lisää kasvikset. Kuullota hetki ja lisää liemi tai vesi. Kiehuta ja keitä kunnes punajuuret ja perunat ovat pehmeitä.

2. Kaada hieman lientä talteen. Lisää sinihomejuusto ja soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Notkista keitto tarvittaessa sopivan paksuiseksi liemellä.

3. Kuumenna keitto uudelleen ja mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Viimeistele keitto hienonnetulla persiljalla ja paahdetuilla kurpitsansiemenillä.

4. Siemenet: kuumenna öljy pannulla ja lisää mausteet sekä siemenet. Paahda muutama minuutti ja jäähdytä.

X