Punertava kalamureke
Kalamurekkeen voi valmistaa nieriästä, lohesta tai kirjolohesta.
Ainekset
- 800 g ruodotonta kalaa, nieriää, kirjolohta tai lohta
- 3 munaa
- 1 dl sellerinvarsia
- pala chiliä
- 1 dl kookoskermaa tai tavallista kermaa
- 1 sitruunan mehu
- 1 tl kanelia
- pala tuoretta inkivääriä
- 2 tl suolaa
Valmistusohje
Voitele kakkuvuoka öljyllä. Jauha tehosekoittimessa kala, kasvikset ja mausteet. Lisää munat ja kerma. Sekoita.
Levitä seos kakkuvuokaan ja kypsennä tunti 180-asteisessa uunissa vesihauteessa eli vedellä puoliksi täytetyllä uunipannulla.
Kumoa mureke tarjoiluvadille ja tarjoa joko heti lämpimänä tai reilusti jäähdytettynä salaattien kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous