Reseptit

Punertava kalamureke

Kalamurekkeen voi valmistaa nieriästä, lohesta tai kirjolohesta.

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 800 g ruodotonta kalaa, nieriää, kirjolohta tai lohta
  • 3 munaa
  • 1 dl sellerinvarsia
  • pala chiliä
  • 1 dl kookoskermaa tai tavallista kermaa
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 tl kanelia
  • pala tuoretta inkivääriä
  • 2 tl suolaa

Valmistusohje

Voitele kakkuvuoka öljyllä. Jauha tehosekoittimessa kala, kasvikset ja mausteet. Lisää munat ja kerma. Sekoita.

Levitä seos kakkuvuokaan ja kypsennä tunti 180-asteisessa uunissa vesihauteessa eli vedellä puoliksi täytetyllä uunipannulla.

Kumoa mureke tarjoiluvadille ja tarjoa joko heti lämpimänä tai reilusti jäähdytettynä salaattien kanssa.

X