Reseptit

Raikas vuohenjuustosalaatti

Tässä salaatissa vuohenjuusto saa kaverikseen herneenpalkoja sekä nuoria raparperinvarsia.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pussi (100 g) valmista salaattisekoitusta
  • 1 l herneenpalkoja
  • 3-4 nuorta raparperinvartta
  • 200 g vuohenjuustoa
  • 50 g saksanpähkinöitä

Kastike

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl valkoista balsamiviinietikkaa

Valmistusohje

1. Huuhtele ja linkoa salaatit kuiviksi. Revi tarjoilulautasille.

2. Riivi herneet ja ryöppää nopeasti kiehuvassa vedessä paloiteltujen raparperien kanssa.

3. Levitä raparperit ja herneet salaattipedille.

4. Leikkaa vuohenjuusto annospaloiksi ja paahda kuumien grillivastusten alla niin, että pinta saa hieman väriä. Nostele juustot salaatin pinnalle.

5. Murskaa hieman pähkinöitä ja ripottele salaatin pinnalle.

6. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta kastike ennen tarjoilua salaatin päälle.

X