Reseptit

Remouladekastike

Klassinen, kurkkusalaatilla mehevöitetty majoneesi toimii mainiosti esimerkiksi kalan tai hampurilaisen kastikkeena.

Teksti:
Jaana Vetikko, Kari Nyberg
Kuvat:
Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Remouladekastike

  • 1 prk majoneesia
  • 1 dl kurkkusalaattia
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 porkkana
  • 1 pienehkö sipuli
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1-2 tl sitruunapippuria
  • hienonnettua tilliä
  • appelsiini- tai omenatuoremehua

Valmistusohje

Remouladekastike tehdään näin:

Remouladekastike syntyy helposti valmiista majoneesista, mutta voit tehdä majoneesin myös itse.

1. Kaada majoneesi tilavaan kulhoon ja lisää sitruunamehu hyvin sekoittaen. Sekoita toisessa kulhossa kurkkusalaatti ja hunaja keskenään. Lisää seos majoneesiin.

2. Pese ja kuori porkkana. Kuori sipuli. Raasta porkkana hienolla terällä ja silppua sipuli hienoksi. Lisää ne kastikkeeseen. Sekoita ja mausta kastike sitruunapippurilla ja tillillä. Jos kastike tuntuu liian paksulta, ohenna sitä appelsiini- tai omenatuoremehulla.

Anna kastikkeen maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia. Valmis kastike säilyy jääkaapissa noin viikon.

Katso myös Kotiliesi.fi: Helppo majoneesi ja 7 tapaa maustaa majoneesista herkullinen kastike

X