Reseptit

Rukiinen pizzaleipä

Pizzaleipä on kätevä iltapala, joka valmistuu terveellisestä ruisleivästä. Itsetehdyt jauhelihapihvit ovat pizzaleivän vastustamattoman maun salaisuus.

Teksti:
Leena Valta
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 viipaletta pyöreää ruisleipää
  • 175 g salsakastiketta
  • 2 tomaattia
  • 80 g juustoraastetta

Pihvit (10 annosta)

  • 400 g naudan tai porsaan jauhelihaa
  • 2 tl öljyä
  • 1 sipuli
  • 1 kananmuna
  • 1 dl kermaviiliä
  • 2 rkl ruiskorppujauhoja
  • 2 tl jauhelihamaustetta
  • 0.3 tl mustapippuria
  • 0.5 tl paprikajauhetta
  • 1 tl oreganoa

Valmistusohje

1. Valmista ensin pihvit. Sekoita kermaviiliin ruiskorppujauho ja mausteet. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota pehmeäksi pannulla öljyssä. Lisää kermaviiliseokseen sipuli, jauheliha ja kananmuna. Muotoile taikinasta 10 litteää ja tiivistä pihviä ja paista 225asteisessa uunissa 15 minuuttia.

2. Laita leivät leivinpaperin päälle pellille. Levitä kunkin leivän päälle salsakastiketta, jauhelihapihvi ja viipaloidut tomaatit. Ripottele juustoraaste pinnalle. Kuumenna leipiä uunissa, kunnes juusto alkaa sulaa.

X