Reseptit

Ruokaisa kanakeitto

Kanakeitto on tehty broilerin­ koivista. Ras­van saa pois, kun keittää koi­vet, jäähdyttää ja kuorii rasvan liemen pinnal­ta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tommi Tuomi/ Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 broilerin koipireisipalaa
  • 1 l vettä
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 1 laakerinlehti
  • pala inkivääriä
  • 2 tähtianista

Keittoon:

  • keitinliemi + vettä
  • 1 kanaliemikuutio
  • 1 1/2 dl riisiä
  • 1 paprika
  • 2 porkkanaa
  • 2 dl ruokakermaa tai
  • 1 prk kookosmaitoa
  • 2 rkl makeaa chilikastiketta
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1/2 sitruunan mehu
  • persiljasilppua

Valmistusohje

1. Pane broilerinkoivet kattilaan, lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori vaahto pois pinnalta. Lisää keittoon, suola, laakerinlehti, tähtianikset ja silputtu inkivääri. Anna liemen kiehua hiljalleen 45 minuuttia. Siivilöi liemi toiseen kattilaan. Anna broilerin jäähtyä hetki, poista nahka, irrota liha luista ja revi liha suikaleiksi. Suikaloi porkkanat ja paprika.

2. Jatka lientä vedellä. Yhteensä lientä saa olla noin 1 1/4 l. Kuumenna liemi kiehuvaksi, murenna sekaan kanaliemikuutio. Keitä riisit kypsiksi kanaliemessä. Lisää kerma tai kookosmaito ja kasvikset. Keitä pari minuuttia, kasvikset saavat jäädä napakoiksi. Mausta keitto chilikastikkeella, mustapippurilla ja sitruunamehulla. Silppua pinnalle persiljaa.

X