Sallatti eli sinsalla
Sallatti on kuin rosolli, johon lisätään silliä.
Ainekset
- 3-4 perunaa
- 3-4 porkkanaa
- 2-3 punajuurta
- 1-2 sipulia
- 2 halstrattua silakkaa tai suolasilakkaa
kastike:
- 2 dl kuohukermaa
- 1 rkl etikkaa
- 1 tl hienonnettua, keitettyä punajuurta
- 1 tl sinappia
- 1 tl sokeria
- ripaus suolaa
Valmistusohje
Pese ja keitä juurekset napakan kypsiksi. Valuta keitinvesi pois ja anna juuresten jäähtyä. Kuori juurekset ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Perkaa ja paloittele silakat. Jos käytät suolasilakoita, pariloi ne ensin esimerkiksi parilapannussa.
Sekoita aineet keskenään tai levitä ne raitoina tarjolle.
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, mausta vaahto ja tarjoa kastike eri kulhosta.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous