Reseptit

Sallatti eli sinsalla

Sallatti on kuin rosolli, johon lisätään silliä.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3-4 perunaa
  • 3-4 porkkanaa
  • 2-3 punajuurta
  • 1-2 sipulia
  • 2 halstrattua silakkaa tai suolasilakkaa

kastike:

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl etikkaa
  • 1 tl hienonnettua, keitettyä punajuurta
  • 1 tl sinappia
  • 1 tl sokeria
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

Pese ja keitä juurekset napakan kypsiksi. Valuta keitinvesi pois ja anna juuresten jäähtyä. Kuori juurekset ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Perkaa ja paloittele silakat. Jos käytät suolasilakoita, pariloi ne ensin esimerkiksi parilapannussa.

Sekoita aineet keskenään tai levitä ne raitoina tarjolle.

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, mausta vaahto ja tarjoa kastike eri kulhosta.

X