976012-kalatrifle.jpg
Reseptit

Savusiika-mätitrifle

Joulupöydän uusi suosikkiruoka on purkkiin ladottu suolainen kerrosherkku eli englantilaisittain trifle.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g ruodittua savusiikaa
  • 150 g ranskankermaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 2 dl mätiä
  • 1 punasipuli
  • 1 nippu tilliä
  • saaristolaisleipää

Valmistusohje

 

1. Silppua tilli ja punasipuli. Hienonna savukala joko haarukalla tai monitoimikoneen terällä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaahtoon ranskankerma, savukala, sitruunamehu ja mausteet.

2. Murenna leipä isohkoiksi murusiksi. Lado leipämuruja, savukalaseosta, mätiä, tilliä ja sipulisilppua kerroksittain yhteen isoon lasipurkkiin tai annospurkkeihin. Anna makujen tekeytyä pari tuntia tai vaikka yön yli.

X