Reseptit

Savusiika-mätitrifle

9.12.2014 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

200 g ruodittua savusiikaa
150 g ranskankermaa
2 dl kuohukermaa
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1/2 sitruunan mehu
2 dl mätiä
1 punasipuli
1 nippu tilliä
saaristolaisleipää

Valmistusohje

Joulupöydän uusi suosikkiruoka on purkkiin ladottu suolainen kerrosherkku eli englantilaisittain trifle.

1. Silppua tilli ja punasipuli. Hienonna savukala joko haarukalla tai monitoimikoneen terällä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaahtoon ranskankerma, savukala, sitruunamehu ja mausteet.

2. Murenna leipä isohkoiksi murusiksi. Lado leipämuruja, savukalaseosta, mätiä, tilliä ja sipulisilppua kerroksittain yhteen isoon lasipurkkiin tai annospurkkeihin. Anna makujen tekeytyä pari tuntia tai vaikka yön yli.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme