
Savusiika-mätitrifle
Joulupöydän uusi suosikkiruoka on purkkiin ladottu suolainen kerrosherkku eli englantilaisittain trifle.
Ainekset
- 200 g ruodittua savusiikaa
- 150 g ranskankermaa
- 2 dl kuohukermaa
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 1/2 sitruunan mehu
- 2 dl mätiä
- 1 punasipuli
- 1 nippu tilliä
- saaristolaisleipää
Valmistusohje
1. Silppua tilli ja punasipuli. Hienonna savukala joko haarukalla tai monitoimikoneen terällä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaahtoon ranskankerma, savukala, sitruunamehu ja mausteet.
2. Murenna leipä isohkoiksi murusiksi. Lado leipämuruja, savukalaseosta, mätiä, tilliä ja sipulisilppua kerroksittain yhteen isoon lasipurkkiin tai annospurkkeihin. Anna makujen tekeytyä pari tuntia tai vaikka yön yli.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous