Savustettu valkosipulikeitto
Savustuspussissa kypsyneet valkosipulit kesyyntyvät lempeiksi ja saavat aivan hurmaavan savun aromin. Niistä syntyy ihana samettinen keitto.
Ainekset
- 300 g valkosipulin kynsiä kuorittuina
- 1 savustuspussi
- 1 iso tai 2 pientä rosamundaperunaa
- 1 iso keltasipuli
- 2 rkl voita
- 2 dl kuohukermaa
- vettä
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 275-asteiseksi ja laita sinne tyhjä pelti. Laita valkosipulinkynnet savustuspussiin. Katso, että pussi on oikein päin. Sulje pussi tiiviisti ja nosta se uuniin kuuman pellin päälle. Anna olla 15 minuuttia ja laske sitten lämpö 200 asteeseen. Jatka savustamista 20 minuuttia. Ota pelti pusseineen uunista ja anna vetäytyä 10 minuuttia.
2. Kuori ja kuutioi perunat ja hienonna sipuli. Kuumenna voi kattilassa ja kuullota perunoita ja sipuleita hetki. Lisää joukkoon kerma ja sen verran vettä, että ainekset peittyvät. Keitä perunat kypsiksi.
3. Lisää savustetut valkosipulinkynnet ja soseuta tasaiseksi. Lisää tarvittaessa vettä, jotta saat sopivan paksuisen keiton. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
4. Kuumenna kiehuvaksi ja tarjoile ruislastujen tai savujuusto-pähkinäkrutonkien kera.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous