Reseptit

Senegalilainen kasvis-yassapata quonista

Senegalilainen yassa-pata valmistetaan tyypillisesti kanasta. Kasvisversiossa proteiinia ruokaan tuo sieniproteiinista valmistettu quorn, jonka löytää ruokakaupassa pakastealtaasta.

Teksti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Senegalilainen kasvis-yassapata quonista:

  • 1 ps (312 g) quorn-fileitä
  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 habanero-chili
  • 1 sitruuna
  • 3 rkl kokojyvädijoninsinappia
  • 2 rkl hienonnettua timjamia
  • 1 laakerinlehti
  • 2 rkl hunajaa
  • 3 dl kasvislientä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl vihreitä kivettömiä oliiveja

Valmistusohje

1. Laita quornit voideltuun uunivuokaan.

2. Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet, leikkaa sipulit lohkoiksi ja valkosipulit viipaleiksi. Poista chilistä kanta ja siemenkodat, hienonna. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu.

3. Lisää quornien päälle sipulit, valkosipulit, chili, sitruunan mehu ja raastettu kuori, dijoninsinappi, timjami, laakerinlehti ja hunaja. Kaada päälle kuuma kasvisliemi. Valuta päälle oliiviöljyä. Lisää oliivit.

4. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Tarjoile riisin tai leivän kanssa.

X