Siemen-aprikoosipatongit
Ainekset
- 100 g kuivattuja aprikooseja hienonnettuna
- 7 dl kiehuvaa vettä
- 100 g paahdettuja auringonkukansiemeniä
- 50 g hiivaa
- 2-3 tl suolaa
- 1 rkl siirappia
- 3 rkl öljyä
- 15 dl täysjyvävehnäjauhoja
Pinnalle
- kuorimattomia seesaminsiemeniä
Valmistusohje
1. Anna aprikoosipalojen pehmitä kuumassa vedessä, kunnes vesi on jäähtynyt haaleaksi. Murenna sekaan hiiva, lisää auringonkukansiemenet, suola, siirappi ja öljy. Alusta taikinaan sen verran jauhoja, että siitä tulee pehmeän kimmoisaa. Anna taikinan kohota 30-45 minuuttia.
2. Jaa taikina kuuteen palaan ja pyörittele palat pitkiksi patongeiksi. Kohota patonkeja liinan alla noin 20 minuuttia. Sivele patonkien pinta vedellä ja ripottele päälle reilusti seesaminsiemeniä.
3. Kypsennä patonkeja 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous