8.5.2012

Siemen-aprikoosipatongit

Teksti: Anna.fi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

100 g kuivattuja aprikooseja hienonnettuna
7 dl kiehuvaa vettä
100 g paahdettuja auringonkukansiemeniä
50 g hiivaa
2-3 tl suolaa
1 rkl siirappia
3 rkl öljyä
15 dl täysjyvävehnäjauhoja

Pinnalle

kuorimattomia seesaminsiemeniä

Valmistusohje

1. Anna aprikoosipalojen pehmitä kuumassa vedessä, kunnes vesi on jäähtynyt haaleaksi. Murenna sekaan hiiva, lisää auringonkukansiemenet, suola, siirappi ja öljy. Alusta taikinaan sen verran jauhoja, että siitä tulee pehmeän kimmoisaa. Anna taikinan kohota 30-45 minuuttia.

2. Jaa taikina kuuteen palaan ja pyörittele palat pitkiksi patongeiksi. Kohota patonkeja liinan alla noin 20 minuuttia. Sivele patonkien pinta vedellä ja ripottele päälle reilusti seesaminsiemeniä.

3. Kypsennä patonkeja 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *