Reseptit

Sienipihvit

Sienipihvit voi tehdä mistä tahansa metsäsienistä ja ne maistuvat ihanilta puolukkasurvoksen kera. Sienpihveistä valmistuvat myös mehevät hampurilaiset

Teksti:
Maija Silvennoinen
Kuvat:
Hanne Manelius

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sienipihvit

  • 1 1/2 l tuoreita sieniä: suppilovahveroita, kantarelleja tai mustatorvisieniä
  • 1 sipuli
  • 1 rkl öljyä
  • 2 rkl korppujauhoja
  • 1/2 dl kookosmaitoa
  • 2-3 keitettyä perunaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria rouhittuna
  • 1/2 dl tuoreita yrttejä

Paistamiseen

  • öljyä

Valmistusohje

Sienipihvit tehdään helposti näin:

1. Puhdista ja hienonna sienet. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sienet sekä sipuli öljyssä ja hauduta kunnes sienistä on haihtunut neste ja sipulit ovat pehmenneet.

2. Sekoita korppujauho sekä kookosmaito keskenään ja anna turvota muutama minuutti. Kuori sekä raasta keitetyt perunat ja yhdistä kaikki ainekset.

3. Kuumenna öljy ohukaispannussa. Lusikoi taikina pannuun ja paista sienipihvit molemmilta puolilta kauniin värisiksi.

Katso myös: Jauheliha-sienipihvit

Katso myös Kotiliesi.fi: Tiesitkö jo nämä vinkit sienten puhdistamiseen? Sieniasiantuntija kertoo yhden nopean kikan 

X