Reseptit

Jauheliha-sienipihvit kasvisten kera

5.9.2014 Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

2 dl sieniä (suppilovahveroita tai viljeltyjä sieniä)
1 sipuli
öljyä tai voita
2 keitettyä perunaa
300 g naudanjauhelihaa
1 muna
hienonnettua tuoretta basilikaa tai kirveliä tai kuivattuja yrttejä
mineraalisuolaa
rouhittua mustapippuria

Kasvikset:

3 porkkanaa
pala juuriselleriä
pala lanttua
pala palsternakkaa
1 pieni kesäkurpitsa
öljyä tai voita
mineraalisuolaa
rouhittua mustapippuria
2 ½ dl maustettua ruokakermaa (kolme juustoa tai kolme sipulia)

Valmistusohje

Jauheliha-sienipihvit tarjotaan mehevien kasvisten kera.

1. Puhdista ja hienonna sienet. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna tilkka öljyä tai nokare voita paistinpannussa. Lisää sienet sekä sipuli ja paista, kunnes sienistä on haihtunut neste ja sipuli on kuullottunut.

2. Kuori ja raasta perunat. Pane jauheliha kulhoon. Sekoita sienisipuliseos ja raastetut perunat jauhelihan joukkoon. Lisää muna ja mausta taikinayrteillä, mineraalisuolalla sekä mustapippurilla maun mukaan.

3. Kuumenna uudelleen tilkka öljyä tai nokare voita paistinpannussa. Lisää pihvit ja paista ne molemmilta puolilta kauniin värisiksi ja sisältä kypsiksi.

4. Kuori ja suikaloi juurekset. Huuhdo ja suikaloi kesäkurpitsa. Kuumenna tilkka öljyä tai nokare voita paistinpannussa. Lisää juuressuikaleet ja paista niitä muutama minuutti, kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Lisää kesäkurpitsasuikaleet ja jatka paistamista pari minuuttia. Lisää ruokakerma ja keitä hetki, kunnes osa nesteestä on haihtunut. Tarjoa pihvit kasvisten ja salaatin kanssa.