Reseptit

Sitruunainen pannacotta

Perinteinen pannacotta saa tässä ohjeessa ihanan raikkaan maun sitruunasta. Muutama lusikallinen tätä makeaa ihanuutta riittää jälkiruoaksi.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Pannacotta-annokset voi kumota lautaselle tai laittaa tarjolle juhlavasti korkeisiin laseihin.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sitruunainen pannacotta

  • 3 dl kulutusmaitoa
  • 6 dl kuohukermaa
  • 2 sitruunan kuoret
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 5 liivatelehteä

Sokerikoriste

  • 100 g sokeria
  • 1 rkl sitruunamehua

Lisäksi

  • marjoja ja hedelmiä

Valmistusohje

Sitruunainen pannacotta tehdään helposti näin:

1. Kiehauta maito, kerma, sitruunankuoret ja sokeri. Anna seoksen jäähtyä ja maustua jonkin aikaa. Siivilöi kuoret pois.

2. Anna liivatteiden pehmetä kylmässä vedessä. Sulata liivatteet pienessä kulhossa mikrossa. Lisää liuos kerma-maitoon. Jaa kermainen jälkiruoka pieniin laseihin tai espressokuppeihin. Peitä sitruunainen pannacotta kelmulla ja anna hyytyä viileässä.

3. Sulata koristeita varten sokeri hitaasti pannulla. Anna sokerin ruskistua kevyesti, nosta pannu pois liedeltä. Lisää sokeriin 1 rkl sitruunamehua ja kiehauta seos tasaiseksi. Valuta kuumaa sokeria kiehkuroiksi leivinpaperin päälle. Anna jähmettyä. Lisää koristeet pannacotta-annosten pinnalle vasta tarjoiluvaiheessa.

Vinkki: Kokeile myös suomalaista piimästä tehtävää panna cottaa tai sitruuna-limemoussea.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään greippiposset

X