Reseptit

Sitruunainen paputahna

Paputahna sopii hyvin kastikkeeksi vaikkapa kasvispihveille, mutta on erinomainen dippi myös kasvistikuille. Sitruuna antaa raikkaan pirteän säväyksen.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sitruunainen paputahna

  • 1 prk (230 g) kypsiä valkopapuja
  • 1 (n. 1/2 dl) sitruunan mehu
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl hunajaa
  • 1/2 tl suolaa

Valmistusohje

Sitruunainen paputahna tehdään helposti näin:

1. Valuta pavut lävikössä. Mittaa kaikki ainekset korkeaan kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.

2. Tarjoa paputahna esimerkiksi kukkakaalipihvien kera.

Katso myös: Hummus – kikhernetahna

Katso myös Kotiliesi.fi: Tahnat, dipit ja kastikkeet – näillä ohjeilla saat arkiruokaan hetkessä uutta makua

X