
Hummus – kikhernetahna
Mezet ovat lähtöisin Välimeren maista, Pohjois-Afrikasta ja Lähi-idästä. Ne tarjotaan pienistä kulhoista, joissa voi olla kasvispohjaisia tahnoja, kuten hummusta.
Huippuhyvä hummus toimii leivän päällä levitteenä, dippikastikkeena sekä salaattien seassa ja pyöryköiden kaverina.
Ainekset
Hummus eli kikhernetahna:
- 2 ½ dl kuivattuja kikherneitä
- vettä
- suolaa
- tai
- 2 tlk (à 380/230 g) säilöttyjä kikherneitä
- 2–3 murskattua valkosipulinkynttä
- ½ sitruunan mehu
- ½ dl oliiviöljyä
- 2 rkl tahinia (seesaminsiementahnaa)
- 1 tl juustokuminaa
- suolaa
- rouhittua mustapippuria
- tilkka vettä
Päälle:
- 2 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
Hummus valmistuu kuivatuista kikherneistä tai säilötyistä kikherneistä.
1. Liota kuivattuja kikherneitä kahdeksisen tuntia runsaassa vedessä. Huuhdo ja valuta kikherneet ja keitä niitä runsaassa, suolalla maustetussa vedessä noin 45 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.
2. Huuhdo ja valuta keitetyt tai säilötyt kikherneet ja soseuta ne tasaiseksi massaksi monitoimikoneessa. Lisää valkosipuli, sitruunamehu, tahini sekä juustokumina ja pyöräytä hyvin sekaisin. Mausta tahna maun mukaan suolalla ja mustapippurilla. Lisää tarvittaessa sen verran vettä, että hummus on sopivan notkeaa.
3. Kumoa hummus kulhoon ja valuta päälle oliiviöljyä. Tarjoa kikhernetahna tuoreen leivän tai dukkah-leipätikkujen kanssa.
Katso myös:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous