Reseptit

Hummus – kikhernetahna

Mezet ovat lähtöisin Välimeren maista, Pohjois-Afrikasta ja Lähi-idästä. Ne tarjotaan pienistä kulhoista, joissa voi olla kasvispohjaisia tahnoja, kuten hummusta.
Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Hummus eli kikhernetahna:

  • 2 ½ dl kuivattuja kikherneitä
  • vettä
  • suolaa
  • tai
  • 2 tlk (à 380/230 g) säilöttyjä kikherneitä
  • 2–3 murskattua valkosipulinkynttä
  • ½ sitruunan mehu
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 2 rkl tahinia (seesaminsiementahnaa)
  • 1 tl juustokuminaa
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • tilkka vettä

Päälle:

  • 2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

Hummus valmistuu kuivatuista kikherneistä tai säilötyistä kikherneistä.

1. Liota kuivattuja kikherneitä kahdeksisen tuntia runsaassa vedessä. Huuhdo ja valuta kikherneet ja keitä niitä runsaassa, suolalla maustetussa vedessä noin 45 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.

2. Huuhdo ja valuta keitetyt tai säilötyt kikherneet ja soseuta ne tasaiseksi massaksi monitoimikoneessa. Lisää valkosipuli, sitruunamehu, tahini sekä juustokumina ja pyöräytä hyvin sekaisin. Mausta tahna maun mukaan suolalla ja mustapippurilla. Lisää tarvittaessa sen verran vettä, että hummus on sopivan notkeaa.

3. Kumoa hummus kulhoon ja valuta päälle oliiviöljyä. Tarjoa kikhernetahna tuoreen leivän tai dukkah-leipätikkujen kanssa.

Katso myös:
Porkkanahummus, Ruoka.fi
Paprikahummus, Ruoka.fi
Artisokkahummus, Kotiliesi.fi

X