Reseptit

Kukkakaalipihvit

Kukkakaalipihvit saavat rakennetta kauranjyvistä. Makua antaa sinihomejuusto, jonka voi halutessaan vaihtaa miedompaan fetaan, juustoraasteeseen tai vuohenjuustoon. Paista pihvejä ensin maltillisesti miedommalla lämmöllä, niin murenevainen taikina pysyy paremmin käännettäessä koossa. Lettupannulla paistaminen onnistuu parhaiten.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Kukkakaalista syntyy rouheat pihvit uunissa tai pannulla.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kukkakaalipihvit

  • 2 dl keitettyjä kaurajyviä (esim. Myllärin)
  • 1 (500 g) kukkakaali
  • 1 luomusitruunan raastettu kuori
  • 1 tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 100 g murusteltua sinihomejuustoa

Paistamiseen

  • rypsiöljyä

Valmistusohje

Kukkakaalipihvit tehdään helposti näin:

1. Keitä kaurajyvät pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi. Huuhdo kylmällä vedellä siivilässä ja valuta.

2. Pese ja paloittele kukkakaali. Keitä tai höyrytä 5 minuuttia, kunnes kukkakaali on pehmeää. Valuta lävikössä, soseuta sauvasekoittimella.

3. Pese sitruuna ja raasta kuori. Sekoita kulhossa kaikki kukkakaalipihvien ainekset.

4. Kuumenna paistinpannulla öljyä. Lisää pannulle noin 1 dl kukkakaalipihvitaikinaa yhtä pihviä kohden ja tasoita pinta. Paista kukkakaalipihvit keskilämmöllä 3–4 minuuttia molemmin puolin. Anna pihvin kypsyä ja kiinteytyä pannulla rauhassa, jolloin sen kääntäminen onnistuu hyvin.

5. Tarjoa kukkakaalipihvit esimerkiksi paputahnan ja halutessasi tuoreen kirvelisilpun kera.

Vinkki: Voit kypsentää kukkakaalipihvit myös uunissa. Nosta kukkakaalipihvitaikinaa 1 dl:n kokoisiksi keoiksi leivinpaperin päälle uunipellille. Taputtele noin sentin paksuisiksi pihveiksi. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia.

Katso myös: Maistuisiko kasvis-fetapihvit, härkispihvit vai raastepihvit? Parhaat kasvispihvit valmistuvat helposti ja nopeasti

Katso myös Kotiliesi.fi: Kasvispihvit maistuvat koko perheelle – tässä 6 herkullista kasvisohjetta

X