Reseptit

Sitruunamaljat

Sitruunamaljat voidaan koota niin jälkiruokamaljoihin kuin kahvikuppeihinkin.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 dl sokeria
  • 0.8 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl vettä
  • 1.5 dl sitruunamehua
  • 3 keltuaista
  • 2-3 rkl voita

Lisäksi:

  • 4 isoa kaurakeksiä
  • 4 pientä marenkia
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 tl sokeria

Valmistusohje

Sitruunamaljojen ainekset voi valmistella hyvissä ajoin etukäteen odottamaan. Kokoa maljat vaikkapa pieniin kahvikuppeihin juuri ennen tarjoilua.

1. Mittaa kattilaan sokeri, vehnäjauhot, vesi, sitruunamehu ja keltuaiset. Vispilöi tasaiseksi.

2. Kuumenna seos hiljalleen kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Kun seos paksuuntuu ja muuttuu kiiltäväksi, nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon voi. Jäähdytä.

3. Murskaa keksit ja marengit. Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla.

4. Kokoa keksi- ja marenkimuruista, sitruskiisselistä ja kermavaahdosta kerrosmaljat. Tarjoile heti.

X