Sitruunamaljat
Sitruunamaljat voidaan koota niin jälkiruokamaljoihin kuin kahvikuppeihinkin.
Ainekset
- 3 dl sokeria
- 0.8 dl vehnäjauhoja
- 2 dl vettä
- 1.5 dl sitruunamehua
- 3 keltuaista
- 2-3 rkl voita
Lisäksi:
- 4 isoa kaurakeksiä
- 4 pientä marenkia
- 1 dl kuohukermaa
- 1 tl sokeria
Valmistusohje
Sitruunamaljojen ainekset voi valmistella hyvissä ajoin etukäteen odottamaan. Kokoa maljat vaikkapa pieniin kahvikuppeihin juuri ennen tarjoilua.
1. Mittaa kattilaan sokeri, vehnäjauhot, vesi, sitruunamehu ja keltuaiset. Vispilöi tasaiseksi.
2. Kuumenna seos hiljalleen kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Kun seos paksuuntuu ja muuttuu kiiltäväksi, nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon voi. Jäähdytä.
3. Murskaa keksit ja marengit. Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla.
4. Kokoa keksi- ja marenkimuruista, sitruskiisselistä ja kermavaahdosta kerrosmaljat. Tarjoile heti.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous