Reseptit

Spelttitorttu

Spelttitortussa maistuvat marjat. Halutessasi voit lisätä torttuun myös hedelmiä.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

16

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina:

  • 125 g voita tai margariinia
  • 1½ dl sokeria
  • 1 muna
  • ½ dl maitoa
  • 50 g (noin 1 dl) mantelijauhetta
  • 5 dl spelttijauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

täyte:

  • 1 l marjoja tai hedelmiä (karviaisia, herukoita ja/tai luumuja tai kirsikoita)

pinnalle:

  • 1/4 taikinasta
  • 2 dl auringonkukansiemeniä

Valmistusohje

Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Lisää maito, mantelijauhe ja spelttijauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Ota ¾ taikinasta ja levitä se voideltuun piirasvuokaan tai leivinpaperin päälle irtopohjavuokaan. Levitä päälle marjat tai hedelmät. Jos käytät piirakkaan luumuja tai kirsikoita, poista niistä kivet.

Sekoita auringonkukansiemenet lopun taikinan joukkoon. Levitä seos marjojen tai hedelmien päälle.

Paista torttua 175 asteen uuninlämmössä noin 40 minuuttia.

X