Reseptit

Sushisalaatti

Sushisalaatti tuo suosikkiruoan maun lautaselle ilman näpertämistä. Vaihtele höysteitä maun mukaan ja kokoa salaattiin suosikkisushisi täytteet.

Teksti:
Maija Silvennoinen
Kuvat:
Hanne Manelius

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sushisalaatti:

  • 2 dl sushiriisiä
  • vettä
  • 2 salottisipulia
  • 1/2 dl riisiviini- tai omenaviinietikkaa
  • 1 1/2 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 2 salottisipulia
  • 1 norileväarkki
  • 1 pieni munakoiso
  • 1 rkl öljyä
  • n. 10 cm:n pätkä kurkkua
  • 2 dl kypsiä papuja esim. edamame
  • 1 avokado
  • 1 ruukku herneenversoja
  • 2 rkl mustia seesaminsiemeiä

Valmistusohje

Sushisalaatti tehdään helposti näin:

1. Huuhtele ja keitä  riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä riisi sillä aikaa, kun käsittelet salaatin muut ainekset.

2. Kuori ja lohko sipulit ensin. Leikkaa saksilla leväarkki pieniksi paloiksi ja lisää sipulin kanssa riisiin. Sekoita etikka, sokeri ja suola keskenään erillisessä kulhossa. Mausta riisi seoksella.

3. Pese ja viipaloi munakoiso ja paahda öljyssä pannulla kypsäksi. Mausta munakoisoviipaleet suolalla. Viipaloi terävällä juustohöylällä kurkku pitkittäin suikaleiksi. Kuori ja lohko avokado.

4. Kokoa  sitten sushisalaatti: Pätki herneenversot tarjoiluvadille ja nostele riisi vadille. Asettele loput aineet riisin päälle ja nauti.

Katso myös: Näin syntyy japanilainen lohikulho

Katso myös Kotiliesi.fi: Helppo sashimisalaatti

X