Sushisalaatti
Sushisalaatti tuo suosikkiruoan maun lautaselle ilman näpertämistä. Vaihtele höysteitä maun mukaan ja kokoa salaattiin suosikkisushisi täytteet.
Ainekset
Sushisalaatti:
- 2 dl sushiriisiä
- vettä
- 2 salottisipulia
- 1/2 dl riisiviini- tai omenaviinietikkaa
- 1 1/2 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
- 2 salottisipulia
- 1 norileväarkki
- 1 pieni munakoiso
- 1 rkl öljyä
- n. 10 cm:n pätkä kurkkua
- 2 dl kypsiä papuja esim. edamame
- 1 avokado
- 1 ruukku herneenversoja
- 2 rkl mustia seesaminsiemeiä
Valmistusohje
Sushisalaatti tehdään helposti näin:
1. Huuhtele ja keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä riisi sillä aikaa, kun käsittelet salaatin muut ainekset.
2. Kuori ja lohko sipulit ensin. Leikkaa saksilla leväarkki pieniksi paloiksi ja lisää sipulin kanssa riisiin. Sekoita etikka, sokeri ja suola keskenään erillisessä kulhossa. Mausta riisi seoksella.
3. Pese ja viipaloi munakoiso ja paahda öljyssä pannulla kypsäksi. Mausta munakoisoviipaleet suolalla. Viipaloi terävällä juustohöylällä kurkku pitkittäin suikaleiksi. Kuori ja lohko avokado.
4. Kokoa sitten sushisalaatti: Pätki herneenversot tarjoiluvadille ja nostele riisi vadille. Asettele loput aineet riisin päälle ja nauti.
Katso myös: Näin syntyy japanilainen lohikulho
Katso myös Kotiliesi.fi: Helppo sashimisalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous