sushisalaatti
Reseptit

Sushisalaatti

Sushisalaatti tuo suosikkiruoan maun lautaselle ilman näpertämistä. Vaihtele höysteitä maun mukaan ja kokoa salaattiin suosikkisushisi täytteet.
Teksti: Maija Silvennoinen Kuvat: Hanne Manelius

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sushisalaatti:

  • 2 dl sushiriisiä
  • vettä
  • 2 salottisipulia
  • 1/2 dl riisiviini- tai omenaviinietikkaa
  • 1 1/2 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 2 salottisipulia
  • 1 norileväarkki
  • 1 pieni munakoiso
  • 1 rkl öljyä
  • n. 10 cm:n pätkä kurkkua
  • 2 dl kypsiä papuja esim. edamame
  • 1 avokado
  • 1 ruukku herneenversoja
  • 2 rkl mustia seesaminsiemeiä

Valmistusohje

Sushisalaatti tehdään helposti näin:

1. Huuhtele ja keitä riisi ohjeen mukaan ja jäähdytä se.

2. Kuori ja lohko sipulit. Leikkaa saksilla leväarkki pieniksi paloiksi ja lisää sipulin kanssa riisiin. Sekoita etikka, sokeri ja suola keskenään. Mausta riisi seoksella.

3. Viipaloi munakoiso ja paahda öljyssä pannulla kypsäksi.. Mausta suolalla. Viipaloi terävällä juustohöylällä kurkku pitkittäin. Kuori ja lohko avokado.

4. Kokoa sushisalaatti: Pätki herneenversot tarjoiluvadille ja nostele riisi vadille. Asettele loput aineet riisin päälle ja nauti.

Katso myös: Japanilainen lohikulho

Katso myös Kotiliesi.fi: Helppo sashimisalaatti

X