Tattarisämpylät
Vettä, tattarisuurimoita, hiivaa ja mausteita. Näin loihdit maukkaat tattarisämpylät aamupalapöytään.
Ainekset
- 5 dl vettä
- 1 dl tattarisuurimoita
- 50 g hiivaa
- 2 rkl siirappia
- 1 tl fenkolia tai kuminaa
- 1 tl suolaa
- 2 rkl rypsiöljyä
- 5 dl tummaa gluteenitonta Jytte-jauhoseosta
Valmistusohje
1. Kiehauta vesi ja pane suurimot turpoamaan. Kun vesi on kädenlämpöistä, lisää hiiva.
2. Lisää muut aineet, fenkoli tai kumina hienonnettuna, ja sekoita tasainen taikina. Anna kohota peitettynä tunti.
3. Leivo gluteenittomilla jauhoilla jauhotetulla pöydällä sämpylöiksi ja kohota peitettynä ainakin puoli tuntia.
4. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes saavat väriä.
Vinkki: Jos käytät muita gluteenittomia jauhoja, lisää taikinaan psylliuminsiemenvalmistetta.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous