Reseptit

Täysjyväpinaattiletut ja kalatäyte

8.4.2018 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Pinaattiletut ovat koko perheen suosikkiruokaa. Tarjoa itse tehdyt pinaattiletut mehevän kalatäytteen kera.

Ainekset

2 kananmunaa
5 dl maitoa tai vettä
1 rkl öljyä
3 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g pakastepinaattia
1 tl suolaa

Paistamiseen:

margariinia tai voita

Lisäksi:

300 g perattua kypsää kalaa (esim. savukalaa)
2 dl pakasteherneitä
1-2 dl kermaviiliä
silputtua tilliä

Valmistusohje

1. Sekoita munat ja neste keskenään. Lisää jauho ja öljyt ja sekoita taikina tasaiseksi.

2. Jos haluat paistaa alle 1-vuotiaalle pari omaa lettua, ota tässä vaiheessa erilleen 1 dl taikinaa.

3. Lisää taikinaan sulatettu pinaatti ja suola. Kuumenna nokare rasvaa isolla ohukaispannulla ja paista letut.

4. Tarjoa lettujen kanssa kalaa, herneitä ja kermaviiliä joko erikseen tai tahnaksi sekoitettuna.