Reseptit

Täysjyväpinaattiletut ja kalatäyte

8.4.2018 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Pinaattiletut ovat koko perheen suosikkiruokaa. Tarjoa itse tehdyt pinaattiletut mehevän kalatäytteen kera.

Ainekset

2 kananmunaa
5 dl maitoa tai vettä
1 rkl öljyä
3 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g pakastepinaattia
1 tl suolaa

Paistamiseen:

margariinia tai voita

Lisäksi:

300 g perattua kypsää kalaa (esim. savukalaa)
2 dl pakasteherneitä
1-2 dl kermaviiliä
silputtua tilliä

Valmistusohje

1. Sekoita munat ja neste keskenään. Lisää jauho ja öljyt ja sekoita taikina tasaiseksi.

2. Jos haluat paistaa alle 1-vuotiaalle pari omaa lettua, ota tässä vaiheessa erilleen 1 dl taikinaa.

3. Lisää taikinaan sulatettu pinaatti ja suola. Kuumenna nokare rasvaa isolla ohukaispannulla ja paista letut.

4. Tarjoa lettujen kanssa kalaa, herneitä ja kermaviiliä joko erikseen tai tahnaksi sekoitettuna.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *