Reseptit

Täysjyväpinaattiletut ja kalatäyte

Pinaattiletut ovat koko perheen suosikkiruokaa. Tarjoa itse tehdyt pinaattiletut mehevän kalatäytteen kera.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä/Otavamedia

Itse tehdyt pinaattiletut eivät koskaan petä!

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 kananmunaa
  • 5 dl maitoa tai vettä
  • 1 rkl öljyä
  • 3 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 150 g pakastepinaattia
  • 1 tl suolaa

Paistamiseen:

  • margariinia tai voita

Lisäksi:

  • 300 g perattua kypsää kalaa (esim. savukalaa)
  • 2 dl pakasteherneitä
  • 1-2 dl kermaviiliä
  • silputtua tilliä

Valmistusohje

1. Sekoita munat ja neste keskenään. Lisää jauho ja öljyt ja sekoita taikina tasaiseksi.

2. Jos haluat paistaa alle 1-vuotiaalle pari omaa lettua, ota tässä vaiheessa erilleen 1 dl taikinaa.

3. Lisää taikinaan sulatettu pinaatti ja suola. Kuumenna nokare rasvaa isolla ohukaispannulla ja paista letut.

4. Tarjoa lettujen kanssa kalaa, herneitä ja kermaviiliä joko erikseen tai tahnaksi sekoitettuna.

X