Reseptit

Täytetty naudanfilee

Täytä naudanfileerulla pestokastikkeella ja kasvissuikaleilla.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg naudan ulkofileetä
  • 1 pkt (170 g) pekonia

täyte:

  • 1 tl meri- tai mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 dl pestoa
  • 1-2 lehtisellerinvartta
  • 1 porkkana
  • 1 paprika

Valmistusohje

Puhdista filee ja leikkaa se terävällä veitsellä ohueksi levyksi. Levitä pekoniviipaleet folion päälle ja nosta levy niiden päälle. Mausta lihalevy suolalla sekä mustapippurilla ja levitä pesto päälle.

Leikkaa lehtisellerinvarret pitkiksi, ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja suikaloi porkkana. Huuhdo ja halkaise paprika. Poista siitä kanta sekä siemenet ja suikaloi paprikanpuolikkaat. Levitä kaikki kasvissuikaleet peston päälle.

Kääri levy rullalle ja taita folio tiiviiksi paketiksi rullan ympärille. Ummista myös päät hyvin.

Pane käärö ritilälle ja grillaa 30–45 minuuttia silloin tällöin käännellen, jotta liha kypsyy tasaisesti. Anna rauhoittua hetki. Avaa folio ja leikkaa liha tarjolle.

X