Reseptit

Täytetty pyöreä leipä

Teksti:
Elina Jyväs

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pieni pyöreä maalaisleipä

Herne-piparjuuritahna:

  • 1 ps pakasteherneitä
  • 150 g pehmeää vuohenjuustoa
  • 1.5 rkl raastettua tuoretta piparjuurta
  • ripaus vastarouhittua mustapippuria

Lisäksi:

  • 250 g kylmäsavulohta ohuina viipaleina
  • 1 dl silputtua tilliä
  • 1 ruukku koristeellista salaattia
  • auringonkukan- tai herneenversoja

Valmistusohje

1. Leikkaa pyöreä leipä kakkupohjan tapaan 3–4 kerrokseksi.

2. Soseuta osittain sulaneet pakasteherneet ja pehmeä vuohenjuusto sauvasekoittimella. Lisää piparjuuri ja mustapippuri
ja tarkista maku.

3. Levitä herne-piparjuuritahnaa ensimmäiselle leipäviipaleelle. Nosta toinen leipäviipale päälle. Levitä toiselle viipaleelle ensin ohuelti tahnaa ja sitten kylmäsavulohta ja tilliä. Nosta kolmas levy päälle ja levitä sille hernepiparjuuritahnaa ja salaattia. Halutessasi
voit käyttää myös versoja. Nosta leivän kuoriviipale päälle kanneksi. Kääri leipä tiiviisti alumiini- tai muovikelmuun ja nosta se jääkaappiin pariksi tunniksi vetäytymään. Leikkaa leipä terävällä veitsellä sektoreiksi.

Vinkki! Täytetty ja valmiiksi viipaloitu leipä on helppoa eväsruokaa. 

X