Täytetty pyöreä leipä
Ainekset
- 1 pieni pyöreä maalaisleipä
Herne-piparjuuritahna:
- 1 ps pakasteherneitä
- 150 g pehmeää vuohenjuustoa
- 1.5 rkl raastettua tuoretta piparjuurta
- ripaus vastarouhittua mustapippuria
Lisäksi:
- 250 g kylmäsavulohta ohuina viipaleina
- 1 dl silputtua tilliä
- 1 ruukku koristeellista salaattia
- auringonkukan- tai herneenversoja
Valmistusohje
1. Leikkaa pyöreä leipä kakkupohjan tapaan 3–4 kerrokseksi.
2. Soseuta osittain sulaneet pakasteherneet ja pehmeä vuohenjuusto sauvasekoittimella. Lisää piparjuuri ja mustapippuri
ja tarkista maku.
3. Levitä herne-piparjuuritahnaa ensimmäiselle leipäviipaleelle. Nosta toinen leipäviipale päälle. Levitä toiselle viipaleelle ensin ohuelti tahnaa ja sitten kylmäsavulohta ja tilliä. Nosta kolmas levy päälle ja levitä sille hernepiparjuuritahnaa ja salaattia. Halutessasi
voit käyttää myös versoja. Nosta leivän kuoriviipale päälle kanneksi. Kääri leipä tiiviisti alumiini- tai muovikelmuun ja nosta se jääkaappiin pariksi tunniksi vetäytymään. Leikkaa leipä terävällä veitsellä sektoreiksi.
Vinkki! Täytetty ja valmiiksi viipaloitu leipä on helppoa eväsruokaa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous