Reseptit

Täytetyt letut

Täytetyt letut gratinoidaan uunissa meheviksi. Täytteeseen voi hyödyntää jauhelihakastikkeen rippeet ja kasviksia maun mukaan.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina

  • 5 dl perunamuusia (tai juuresmuusia)
  • 6 dl maitoa
  • 5 isoa kananmunaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Täyte

  • 5 dl hävikkijauhelihakastiketta
  • 200 g tomaatteja kuutioina tai yrttimaustettua tomaattimurskaa
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1 tlk (230 g) punaisia papuja valutettuna
  • 150 g juustoraastetta

Valmistusohje

Täytetyt letut tehdään helposti näin:

1. Vispilöi perunamuusin joukkoon maito ja kananmunat. Lisää jauhot, öljy ja mausteet. Anna turvota vartin verran.

2. Paista taikinasta öljyssä isoja räiskäleitä, noin kahdeksan kappaletta.

3. Sekoita hävikkijauhelihakastikkeeseen tomaatit, yrtit ja valutetut pavut.

4. Lusikoi täytettä räiskäleiden keskelle ja kääri rullalle.

5. Nostele letturullat uunivuokaan ja ripottele päälle juustoraaste.

6. Paista 220-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Tarjoa täytetyt letut salaatin kera.

VINKKI! Voit täyttää letut myös vaikkapa ylijääneellä lihakastikkeella tai paksulla liha- tai papupadalla.

Katso myös: Gratinoidut letut

Katso myös Kotiliesi.fi: Juustoiset juuresletut

X